L'Hospital General estrena una Unitat de Neurortopedia i Neurorehabilitació

El nou espai ofereix tractament de rehabilitació i quirúrgic de lesions cerebrals, medulars i de nervi perifèric


  • Comparteix:

Hospital Universitari General de Catalunya / Foto: HUGC

Hospital Universitari General de Catalunya / Foto: HUGC

L'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) ha posat en marxa una nova Unitat de Neurortopedia i Neurorehabilitació per a les persones amb danys cerebrals adquirits, en la medul·la espinal i el nervi perifèric. L'objectiu és optimitzar el tractament mitjançant una atenció multidisciplinària, integral i individualitzada amb avaluacions sistemàtiques i un enfocament complet. La nova unitat ofereix tractament de rehabilitació i quirúrgic de lesions cerebrals, medul·lars i de nervi perifèric. Es pretén facilitar als pacients la seva restricció funcional i oferir-los una millora de les seves activitats.

El dany cerebral adquirit ve causat per una lesió sobtada al cervell (ictus, traumatismes cranioencefàlics, tumors, entre d'altres) i presenta seqüeles importants. L'espai també aborda la lesió medul·lar traumàtica, resultat d'un impacte sobre la medul·la espinal que produeix una alteració de la transmissió sensitiva del cervell, la funció motora i la vegetativa. Finalment, la lesió dels nervis perifèrics pot afectar a la capacitat del cervell per comunicar-se amb els músculs i òrgans.

Aquestes lesions requereixen una atenció especial per fer possible la reinserció del pacient a la vida quotidiana i aquesta unitat vol respondre a aquestes necessitats oferint una atenció integral i individual des de les primeres 24 hores. Les instal·lacions s'ubiquen al centre hospitalari de tercer nivell, dotat de la millor tecnologia, amb atenció a qualsevol patologia i on s'hi realitzen estudis d'investigació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.