La Festa Major i l'esport femení fan 'l'empoderament i la integració' pregó

La festa grossa ha donat el tret de sortida amb el tradicional Seguici i el pregó a càrrec d'esportistes


  • Comparteix:

Sant Cugat ja està de Festa Major, que ha arrencat amb tradició i reivindicació. El tradicional Seguici ha estat l'encarregat de posar la cultura popular al centre de la celebració per donar pas a un pregó reivindicatiu i en femení. Esportistes de diferents edats, disciplines i clubs de la ciutat han alçat la veu per reivindicar la pràctica esportiva com a eina 'd'empoderament i integració', així com de valors.

Les 25 representants han pujat al balcó de l'ajuntament sobre una plaça de la Vila plena de gom a gom per donar la benvinguda a la Festa Major. En el seu discurs, han reivindicat l'esport, l'esport femení i les esportistes. "El fet que nosaltres estiguem aquí dalt no és únicament un privilegi, sinó el fruit de molta i molta feina, de moltes hores d'entrenament, sacrifici, compromís i dedicació".

Una dedicació que ha servit per "obrir camí" com a dones i un privilegi, com a pregoneres, que han aprofitat per recordar les seves experiències personals i la manca de "referents femenins i de visibilitat". Tot i així, han reivindicat l'esport com a corretja de transmissió de l"l'empoderament i la integració", així com de valors com "l'esforç, la superació, el treball en equip, la constància i el companyerisme".

Amb aquest altaveu, les pregoneres han donat el tret de sortida a una Festa Major que recupera la seva plenitud amb més de 200 activitats i sense restriccions.

"Ensenyem quina ciutat tan bonica i vital que tenim", ha animat des del balcó l'alcaldessa, Mireia Ingla, qui ha recordat que Sant Cugat és una ciutat compromesa amb la igualtat i compta amb una festa grossa feta per a tothom.

Seguici d'inici



Moment del Seguici amb el Joan i la Marieta

Moment del Seguici amb el Joan i la Marieta / Foto: Cugat Mèdia



Un any més les entitats de la Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular i Tradicional de Sant Cugat han acompanyat la corporació municipal fins a l'ajuntament en un seguici d'inici que després de tres anys de restriccions ha estat una exhibició amb tota la seva esplendor.

Els portaveus dels grups municipals han aprofitat aquest primer acte de Festa Major per animar els santcugatencs a gaudir de la celebració i fer-ho amb responsabilitat i respecte.

La comitiva ha sortit de l'avinguda de Cerdanyola i al llarg de tot el recorregut pel centre ha estat acompanyada per carrers plens de nombrosos santcugatencs que també han donat el tret de sortida a la festa grossa del "retrobament".






Pregoneres

L'esport és empoderament i integració, més enllà de classes socials, condicions, origen, gènere, identitat o edat. Utilitzem aquesta eina per millorar com a societat.

Mireia Ingla

Ensenyem quina ciutat tan bonica i vital que tenim. Una ciutat que també està compromesa amb la igualtat perquè no hi haurà justícia mentre hi hagi desigualtat entre homes i dones.

Portaveus municipals

Esperem que la gent gaudeixi i tothom s'ho passi bé, però amb responsabilitat. / Moltes ganes de sortir al carrer i trobar-se amb tothom. / Que tothom s'ho passi bé, però amb respecte. / Aquest any serà especial i molt participatiu. / Esperem que tothom gaudeixi molt i prengui els carrers de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.