El Curs d'Estiu de la Unipau desmuntarà prejudicis sobre el Sahel

La nova edició del Curs d'Estiu de la Unipau s'ha presentat aquest dijous amb una ponència d'Oscar Mateos


Temes relacionats

El Curs d'Estiu de la Unipau aprofundirà sobre l'àrea del Sahel (26/mai/22)


  • Comparteix:

Oscar Mateos durant la ponència / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Oscar Mateos durant la ponència / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Una ponència enfocada a entendre les principals característiques, motivacions i efectes de l'estratègia de la Unió Europea al Sahel a càrrec de l'investigador Oscar Mateos ha acompanyat la presentació del 37è Curs d'Estiu de la Unipau. L'acte, que ha tingut lloc, aquest dijous, a la Casa de Cultura, ha comptat amb la participació de la presidenta de la Unipau, Neus Sotomayor, el membre de l'entitat José María Perceval i la regidora de Ciutadania, Gemma Aristoy.

CONSULTA TOT EL PROGRAMA AQUÍ

Respecte a l'enfocament del Curs d'Estiu, Mateos ha remarcat "la voluntat de deconstruir els estereotips i narratives que s'han construït respecte al continent africà i, més concretament, al Sahel". Un relat, segons el ponent, que entén el Sahel com una amenaça a la seguretat europea d'acord amb tres eixos principals: el narcotràfic, el terrorisme i el fenomen migratori.

A banda d'aquests tres eixos, la presidenta de la Unipau, Neus Sotomayor, ha recordat que "al Sahel s'hi concentren tots els problemes que ens preocupen en aquest moment a tots". Per citar-ne alguns, Sotomayor ha mencionat els conflictes armats, el tràfic de matèries primeres, la drogaddicció, les rutes migratòries i el canvi climàtic.

Per la seva banda, Gemma Aristoy ha agraït a la Unipau l'organització del curs, any rere any, i ha assegurat que "el curs ens aportarà coneixement, però també ens donarà les eines per trencar els estereotips que a vegades tenim sobre territoris concrets".

Tot a punt per l'inici del curs

El Curs d'Estiu de la Unipau tindrà lloc del 7 al 13 de juliol en format híbrid. D'una banda, les ponències es podran seguir en línia i, de l'altra, de forma presencial a la Unió Santcugatenca. El preu d'inscripció és de 35 euros, amb accés a totes les activitats programades.


Neus Sotomayor

Al Sahel s'hi concentren tots els problemes actuals, conflictes armats, tràfic de matèries primeres, baralles per les matèries primeres, temes de drogadicció, rutes de migració i canvi climàtic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.