El Consell de Joves 12-17 aposta pel consum de proximitat i sostenible

L'òrgan participatiu, que ha tancat el curs aquest dilluns, ha col·laborat en el programa de Festa Major amb dues activitats


  • Comparteix:

Ple del Consell de Joves / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Ple del Consell de Joves / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El Consell de joves 12-17 vol que es promocioni el consum de producte local, fresc, de temporada i respectuós amb el medi ambient, així com impulsar la venda directa. És una de les conclusions que ha presentat aquest òrgan participatiu aquest dilluns a l'acte de cloenda, on també s'ha anunciat quines del mig miler d'activitats que han proposat per a la Festra Major han arribat finalment al programa: la Teen Party (dijous 30 de juny) i el Repte Extrem (divendres 1 de juliol). D'altra banda, el consell ha decidit aparcar fins a l'any vinent l'encàrrec de treballar el benestar emocional del jovent.

Els integrants de la comissió de portaveus del Consell Judith Bonet i Joan Gimeno han explicat que van fer una visita als horts urbans de la ciutat per conèixer de primera mà què es fa i la seva dinàmica. Més tard, van realitzar una enquesta al jovent santcugatenc en relació al consum d'aliments, de la qual van aconseguir 189 respostes. Les conclusions que el consell ha extret es basen en la necessitat de canviar els hàbits de consum, però apunten que cal tenir en compte que el poder de decisió recau principalment en les famílies.

Els regidors de Joventut Alba Gordó i Marco Simarro han acompanyat al col·lectiu de joves al llarg de la trobada. També han assistit a l'acte el primer tinent d'alcaldia i portaveu del PSC, Pere Soler; el portaveu de Cs, Aldo Ciprian, i el regidor de Junts per Sant Cugat Josep Maria Vallès, els quals han aprofitat per donar les gràcies a les famílies que han acompanyat els membres del consell.

L'òrgan participatiu ha dut a terme una renovació del reglament intern del consell: l'ampliació del rang d'edats, que anirà dels 12 als 17 anys i, per aquest motiu, s'ha deixat enrere l'antic nom de Consell de Joves 13-16. A banda dels centres de secundària que ja integraven el col·lectiu, aquest curs s'hi han sumat representants d'entitats. A més, també ha tingut lloc una actualització del logotip en qüestió, així com l'ampliació del període de compromís dels vocals d'un a dos anys consecutius.

El Consell de Joves és un òrgan de participació ciutadana, de caràcter consultiu, format per 30 consellers i conselleres d'entre 12 i 17 anys, de 12 centres d'educació secundària i quatre entitats. Ja sense limitacions per la Covid-19, el col·lectiu ha pogut reprendre les reunions presencials i sense mascareta. El consell s'organitza per comissions amb tasques assignades, com la de creació de contingut, l'executiva i l'encarregada de les activitats de cohesió, entre d'altres. Aquest curs s'han arribat a reunir 15 vegades.


Judith Bonet

Hauríem de canviar els nostres hàbits de consum, però el poder de decisió recau més a les nostres famílies. Per això volem que es realitzi una campanya de conscienciació per a elles, ja que són les que porten l'economia de casa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.