L'operació sortida pel pont mobilitzarà uns 480.000 vehicles des de l'àrea metropolitana de Barcelona

La previsió de retorn de dilluns a la tarda és d'uns 290.000 vehicles.


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'AP-7 / Foto: Servei Català de Trànsit

Imatge d'arxiu de l'AP-7 / Foto: Servei Català de Trànsit

El Servei Català de Trànsit espera una mobilitat elevada pel pont de la segona Pasqua, amb uns 480.000 vehicles que es mobilitzaran a l'àrea metropolitana de Barcelona durant l'operació sortida de divendres a la tarda i al llarg de dissabte al matí. La previsió de retorn de dilluns a la tarda és d'uns 290.000 vehicles. També cal tenir en compte que aquest cap de setmana té lloc el Gran Premi de Motociclisme al Circuit de Catalunya, que mobilitzarà uns 100.000 aficionats al llarg dels tres dies.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, demana "prudència" i "autocontrol" de cara al pont, perquè no hi hagi cap persona que mori a la carretera. "Qualsevol víctima és una tragèdia que destrossa entorns i famílies", ha incidit.

En el dispositiu del pont, hi treballaran un total de 1.347 agents dels Mossos d'Esquadra, que faran 1.075 controls (258 controls d'alcoholèmia i drogues, 177 controls de seguretat passiva, 134 controls de PREMOT -motocicletes-, 231 controls de distraccions, 172 controls de velocitat i 103 controls de transports).

Les destinacions cap a les zones costaneres seran les que registrin més afluència de vehicles. Segons les previsions, els principals problemes de mobilitat poden produir-se al tram nord de l'AP-7, de Sant Celoni a la Roca del Vallès, i al tram sud, a Vilafranca del Penedès. També hi pot haver circulació densa a les vies d'accés a localitats costaneres com l'N-340 al Vendrell i Torredembarra; la C-32, tant en el tram de Vilassar de Mar com en el de Sant Boi de Llobregat i Sitges; a la C-31 a Santa Cristina d'Aro o a la C-65 a Llagostera.

Trànsit habilitarà mesures especials de circulació, com per exemple carrils addicionals en sentit contrari a l'habitual en algunes vies en l'operació tornada de dilluns.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.