Sant Cugat intensifica algunes tasques en l'inici de la campanya de prevenció d'incendis

La regidora de Sostenibilitat, Alba Gordó, detalla les accions més immediates


Temes relacionats

Comença la campanya de prevenció d'incendis a Collserola (14/mai/22)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la Serra de Collserola / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de la Serra de Collserola / Foto: Cugat Mèdia

La campanya de prevenció d'incendis al Parc Natural de Collserola ja està en marxa i a Sant Cugat, aquests dies, es fan diverses accions. Netejar el perímetre de protecció dels nuclis urbanitzats i informar els veïns, en especial dels barris de muntanya, forma part d'algunes de les accions que duu a terme l'Ajuntament abans de l'arribada de l'estiu.

ESCOLTA-HO

La regidora de Sostenibilitat, Alba Gordó, ha explicat en una entrevista al programa 'Connectats' que "s'estan acabant de netejar les franges de protecció dels nuclis urbanitzats per tal de deixar 25 metres entre la zona forestal i la zona urbana", una tasca que es fa durant l'any, però que per aquestes dates s'intensifica, alhora que "s'està en contacte amb els veïns especialment de les Planes, la Floresta, Valldoreix i alguna part de Mira-sol".

Gordó també ha anunciat que aviat es farà una tramesa postal per tal d'informar i aconsellar la ciutadania com s'ha de reaccionar davant un cas d'incendi.

La situació provocada pel canvi climàtic ha fet que enguany s'hagin fet més actuacions i s'hagin desenvolupat nous projectes a l'entorn de Collserola. Un exemple és la prova pilot feta a Can Monmany, a Valldoreix, on "s'ha buidat una part de bosc perquè, en cas d'incendi, sigui un lloc des d'on es pugui sufocar un possible foc", assegura Gordó. Un altre dels arguments del consistori per a la prevenció d'incendis té a veure amb el foment de l'agricultura perquè com ha explicat la regidora de Sostenibilitat, Alba Gordó, "el paisatge mosaic ajuda a controlar més el foc i evita que sigui tan devastador".

La campanya de prevenció d'incendis al Parc de Collserola s'allargarà fins a finals d'agost, durant aquest temps agents cívics ajudaran amb accions de prevenció i conscienciació.


Alba Gordó

Estem acabant les franges de protecció, aquests 25 metres entre zona forestal i zona urbana, i també estem en contacte directe amb el veinat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.