Oxfam Intermón alerta de l'augment de fam extrema a l'Àfrica arran de la guerra a Ucraïna

L'organització ha llançat la campanya 'Les bombes a Ucraïna maten a Àfrica' per donar resposta a l'emergència humanitària


  • Comparteix:

Un tractor a un camp de cereal de Gimenells / Foto: Salvador Miret (ACN)

Un tractor a un camp de cereal de Gimenells / Foto: Salvador Miret (ACN)

El nombre de persones que pateixen fam extrema a Etiòpia, Kènia i Somàlia s'ha duplicat en un any, passant de 10 a 23 milions de persones, segons dades d'Oxfam Intermón. La sequera extrema i la pujada de preu del blat pel conflicte a Ucraïna són dues de les causes que més han agreujat la situació. És per això que l'organització ha llançat la campanya 'Les bombes a Ucraïna maten a Àfrica', amb l'objectiu de captar fons per donar resposta a aquesta emergència humanitària. La iniciativa estarà activa fins a l'última setmana de juny.

El responsable de Comunicació i Mitjans del Comitè d'Oxfam Intermón de Sant Cugat, Ton Marimon, ha explicat a Cugat Mèdia que, a causa de la guerra, "el poc blat que està produint Ucraïna, es queda al mateix país". Això provoca que "les exportacions que feia Ucraïna a l'Àfrica, gran consumidora de blat i blat de moro, hagin caigut en picat", lamenta Marimon.


Ton Marimon

La guerra que a Ucraïna està provocant que a molts països d'Àfrica, que són els principals consumidors de blat i blat de moro, es trobin amb aquesta deficiència, perquè Ucraïna el poc blat que està produint, l'està mantenint al mateix país.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.