La Festa de la Diversitat Familiar potencia el valor dels agents de l'àmbit educatiu

L'arbre de les cures, creat per 12 centres públics, ha explicat l'entorn familiar a les escoles


  • Comparteix:

Imatges de la 2a edició de la Divesritat Familiar / Foto: Ajuntament

Imatges de la 2a edició de la Divesritat Familiar / Foto: Ajuntament

La Festa de la Diversitat Familiar, organitzada per Escoles Coeducatives, ha posat en valor els diferents tipus de família en què viuen els infants. Els Jardins del Monestir han acollit aquest dissabte la segona edició d'aquesta iniciativa, amb la participació de 10 entitats de Sant Cugat i 12 escoles públiques. La jornada, que celebra i visibilitza la diversitat de famílies, també ha exhibit la Mostra Interescolars de Dibuixos que serveix per omplir els arbres de les cures, proposta didàctica en què es reconeix el paper dels agents que intervenen en l'educació dels infants.

Anhel, Col·lectiu LGTBI, Familiaritats Diverses, Hora Bruixa, LaCiranda, No Estas Sola i Paidos, entre d'altres, han participat en aquesta segona edició. El contacontes a càrrec de Laberta Delpoblet i La Muscària, la batucada amb la Batuescola i la Fundació Jeroni Moragas han estat presents a la cita. El final de la festa ha finalitzat amb el vermut musical amb la santcugatenca PD Antígones han tancat l'acte.

La jornada ha mostrat les noves realitats que viuen els infants on conviuen famílies monoparentals, adoptives, d'acollida, enllaçades o reconstituïdes, refugiades, LGBTIQ+, mixtes o transculturals, i amb diversitat funcional. Núria Valero, membre d'Escoles Coeducatives, ha ressaltat que aquest acte permet visualitzar els diferents tipus de famílies, més enllà de la família tradicional, per "oferir referents familiars als infants". La també membre del col·lectiu organitzacior Maria González, per la seva banda, ha apuntat que "materialitzar aquesta realitat a través de jocs fa entendre millor el missatge".




Nuria Valero

És important oferir referents familiars als infants.

Maria González

El fet de materialitzar aquesta realitat a través de jocs fa entendre millor el missatge.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.