La ZBE restringeix l'entrada al centre del 94% dels vehicles més contaminants

L'alcaldessa defensa que la mesura és efectiva i les dades ho demostren


  • Comparteix:

'La Zona de Baixes Emissions és efectiva'. Així de contundent és l'alcaldessa, Mireia Ingla, respecte a una ordenança que defensa, veu necessària i que està avalada per les dades. Ingla ha recordat al programa 'Línia directa de Cugat Mèdia que la posada en marxa de la ZBE ha suposat una reducció global de les emissions contaminants (-17'22%) i del CO2 (-11'8%) que generen els vehicles, així com restringir al centre l'entrada del 94% dels vehicles més contaminants.



De la mateixa manera, l'alcaldessa també ha insistit que l'ordenança de Sant Cugat no està judicialitzada com la de Barcelona i, a més, afecta una zona més reduïda, concretament uns quatre dels 50 quilòmetres quadrats que té el municipi.

En aquest sentit, Ingla ha subratllat que es tracta d'una mesura per protegir la qualitat de l'aire perquè és necessari per tenir qualitat de vida, i que per això no es poden fer un gran nombre d'excepcions. L'alcaldessa ha recordat que a poc a poc aniran desapareixent les moratòries i "anirem fins al final".

Velocitat dels vehicles
L'Ajuntament instal·larà coixins berlinesos al barri de Coll Favà. L'objectiu és reduir la velocitat dels vehicles en aquesta zona, una problemàtica que el consistori ha detectat i vol abordar tant al passeig de Francesc Macià com als carrers perpendiculars.

Aparcament a Sant Francesc
El barri de Sant Francesc tindrà aparcament d'àrea verda. Així ho ha afirmat l'alcaldessa, Mireia Ingla, al programa Línia directa de Cugat Mèdia, tot i que ha concretat que s'està acabant d'estudiar on exactament s'implementa. La voluntat és fer-ho amb el màxim consens veïnal, però recorda que també ha de respondre a qüestions tècniques. De fet, el barri de Sant Francesc no serà l'únic on s'implementarà l'àrea verda d'aparcament, ara que el consistori ja compta amb un reglament específic.

A més, l'Ajuntament també vol que la ciutat sigui accessible. És per això que s'han modificat algunes places d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda, que segons Ingla, s'han incrementat.

Volpelleres
El Parc de la Guineu tindrà pèrgoles per propiciar l'ombra, tot i que no arribaran a temps per aquest estiu. El motiu és que la licitació d'aquesta obra s'havia fet, juntament amb la coberta de la ZEM Jaume Tubau, a una empresa que va fer fallida. Ara s'ha reiniciat el procediment administratiu, que ja es va separar de la coberta, i va avançant. La zona té previst comptar amb una pista, que tot i que serà d'ús prioritari per a l'escola La Mirada en horari lectiu, també donarà servei al barri.

Pel que fa a la resta d'espai lliure, encara no s'ha concretat el seu ús. Segons ha explicat Ingla, el consistori està pendent del projecte d'urbanització dels propietaris d'aquest espai -on no s'hi pot construir- per poder abordar amb els veïns les opcions.

Pont de Can Vernet
La restauració del Pont de Can Vernet s'allargarà, ja que es tracta d'un Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN). De fet, l'Ajuntament està estudiant si restringir de manera definitiva el pas pel pont una vegada feta la intervenció per protegir-lo, una decisió que encara no s'ha pres. De moment, s'hi instal·larà una passera provisional al costat per facilitar la circulació de vianants i bicicletes durant aquest temps. Aquesta instal·lació, que l'Ajuntament ja tenia prevista com a alternativa al pont, però, requerirà d'una estructura més sòlida a la plantejada inicialment, ja que necessita uns ancoratges més forts per seguretat davant el creixement de la riera que passa per sota. En cas que l'estudi conclogui que cal tancar definitivament el pont, l'Ajuntament construirà una passera alternativa ja definitiva una mica més separada del pont.

Hospital de referència
L'alcaldessa, Mireia Ingla, se suma una vegada més a les peticions d'un hospital de referència per a Sant Cugat. "Sant Cugat hauria de tenir aquest hospital de referència", ha dit Ingla sobre aquest equipament que ja ha reclamat altres vegades i que, de moment, no està sobre la taula del govern de la Generalitat. Això sí, ha recordat l'alcaldessa, el nou CUAP s'han ampliat els serveis d'urgència al municipi, incloent-hi una primera atenció pediàtrica.


Mireia Ingla

La qualitat de l'aire és imprescindible per tenir qualitat de vida i benestar. L'objectiu de Sant Cugat és aquest, i això passa per tenir arbres, parcs, cuidar la ciutat i tenir un aire de qualitat. I s'han de prendre mesures com la ZBE, que s'ha demostrat que és efectiva.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.