Activat un avís preventiu per partícules per l'arribada d'una nova onada de pols africana

Els nivells de PM10 són moderats en diferents estacions de la xarxa de vigilància


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

El departament d’Acció Climàtica ha activat un avís preventiu per contaminació atmosfèrica per nivells moderats de partícules en l'ambient atmosfèric als 40 municipis que conformen la conurbació de Barcelona, on s'inclou Sant Cugat. La mitjana diària dels nivells de PM10 de dimecres van ser superiors a 50 micrograms/m³ en dos punts de mesurament, ambdós a Barcelona. A més, la previsió a 24 hores indica que els nivells es mantindran elevats i es podria superar el valor diari de 50 micrograms/m³ durant aquest dijous, donat que es preveu que la situació d'intrusió de pols d'origen africà persisteixi i que les condicions meteorològiques siguin poc favorables a la dispersió dels contaminants atmosfèrics.

L'avís preventiu és la fase prèvia a la possibilitat d'episodi ambiental, sense que s'hagi de produir necessàriament, i s'activa per reduir les emissions. Comporta indicar en els panells lluminosos dels principals eixos viaris que el nivell de contaminació és elevat, informar la ciutadania perquè prioritzi l'ús del transport públic i recomanar als municipis que aturin o redueixin les activitats o obres amb materials pulverulents.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.