Presenten un nou recurs contra la construcció de La Mirada al Parc del Bosc de Volpelleres

Les entitats ecologistes Adenc i SOS Volpelleres demanen també mesures cautelars per aturar l'execució del projecte


Temes relacionats

La Mirada: una cursa d'obstacles ( 1/mai/22)


  • Comparteix:

Imatge del parc del Bosc de Volpelleres / Foto: Cugat Mèdia

Imatge del parc del Bosc de Volpelleres / Foto: Cugat Mèdia

Adenc i SOS Bosc Volpelleres han interposat un recurs contenciós administratiu contra les aprovacions dels projectes per a la construcció de l'escola La Mirada i de trasplantament de l'arbrat. Es tracta d'una nova via que obren les entitats ecologistes contra la implantació del nou edifici al Parc del Bosc de Volpelleres, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi denegat l'ampliació en aquesta línia del recurs ja existent contra la modificació del planejament en aquesta zona per permetre la nova construcció. El portaveu d'Adenc, Joan Carles Sallas, ha explicat a Cugat Mèdia que els ecologistes confien 'que el jutge valori aplicar mesures cautelars' per aturar el projecte.

Foto: Cugat Mèdia
El mapa de la zona on s'ubicarà l'edifici de La Mirada / Foto: Arxiu Ràdio Sant Cugat

Així, les entitats continuen la seva batalla judicial per impedir que el futur edifici de l'escola es construeixi al Parc del Bosc de Volpelleres. En concret, han presentat un recurs al Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona contra l'aprovació del Projecte bàsic i executiu del nou edifici de La Mirada i contra l'aprovació del projecte de trasplantament d'arbrat i arbustos derivat de la implantació del centre educatiu.

La intenció era afegir-ho al recurs actual que dirimeix el TSJC contra la modificació del planejament de la zona, però ha estat denegada i per això s'ha presentat un contenciós diferent.

Les entitats ecologistes mantenen la necessitat de valorar un emplaçament del nou edifici fora del parc, que és sòl per a equipaments. De moment, la construcció de la nova La Mirada està pendent de completar la segona licitació de les obres, ja que la primera va quedar deserta per problemes amb el pressupost previst de construcció.


Joan Carles Sallas

L'objectiu és que el jutge valori aplicar mesures cautelars, perquè no passi el temps davant de l'acció de l'administració local.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.