Joan Anton Català: 'Mart no és un bot salvavides'

L'astrofísic santcugatenc ha presentat el seu últim llibre, aquest dimarts, a la sala El Siglo del Mercantic


  • Comparteix:

Joan Anton Català i Xavi  Grau durant la presentació del llibre al Siglo / Foto: Cugat Mèdia

Joan Anton Català i Xavi Grau durant la presentació del llibre al Siglo / Foto: Cugat Mèdia

'No havent de ser res, som', ha exclamat, aquest dimarts, l'astrònom i astrofísic Joan Anton Català a la presentació del seu últim llibre, 'Una breu i atzarosa història de la vida'. Convençut que és l'acumulació d'una sèrie de casualitats el que ens ha permès existir com a espècie i gaudir de la vida tal com la coneixem, Català ha exposat les principals idees d'un llibre que explica la història del planeta mitjançant disciplines tan dispars com la física, la química, la geologia i la filosofia.

Una història que només és possible gràcies a un context molt particular. "Som a l'únic univers que té les condicions perquè hi visquem", ha dit. Un univers on, a més, "la Terra és 'casa', és on estem protegits, tat el que ens envolta és completament hostil". Una casa que, d'altra banda, els humans estem destruint. De fet, algunes teories ja apunten que podríem estar vivint la sisena gran extinció massiva de la història i, en aquest cas, provocada pels humans.

Respecte a la colonització d'altres planetes, Català assegura que en la pròxima dècada "posarem un peu a Mart" i que en uns 50 anys "hi tindrem assentaments permanents". No obstant això, l'astrofísic ha recordat que "Mart no és cap bot salvavides", ja que no hi ha cap lloc comparable a la Terra per a la nostra espècie.

L'acte, que s'ha celebrat a la sala El Siglo Mercantic, ha estat organitzat pel 'TOT Sant Cugat' i ha comptat amb la col·laboració d'Òmnium, El Celler de Llibres, Mercantic i La Campana, així com el patrocini d'Amat Cultura.



Joan Anton Català

Som a l'únic univers que té les condicions perquè hi visquem. Ningú l'ha preparat per a nosaltres, és totalment casual.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.