La neteja de les pintades del Monestir de Sant Cugat ha costat 4.000 euros

La bretolada es va descobrir el 13 d'abril a diferents punts de les parets del Monestir


  • Comparteix:

Un operari netejant les pintades / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Un operari netejant les pintades / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

L'Ajuntament ha gastat 4.000 euros en la neteja de les pintades que van aparèixer el 13 d'abril a les parets del Monestir. S'hi podia llegir missatges com 'Fuck Mossos' i altres expressions malsonants. Inicialment, es va procedir a la neteja amb una tècnica poc invasiva en què s'aplica aigua i vapor a alta temperatura per evitar erosionar les pedres mil·lenàries. Tot i que es va aconseguir eliminar bona part de la pintura, s'ha hagut de completar amb una tècnica una mica més invasiva, però més localitzada en què s'apliquen àrids per a la neteja. En paral·lel s'han mantingut els treballs policials per trobar els responsables.

No és la primera vegada que el Monestir de Sant Cugat és víctima d'una bretolada. La Creu de Terme, el monòlit que hi ha a l'entrada de l'església, va ser destrossada el juny de l'any passat i encara està en procés de restauració.

Tot i aquests episodis d'incivisme, des de l'Ajuntament descarten com a prevenció tancar el recinte monumental a les nits. Això sí, es mostren partidaris d'incidir amb altres mesures com instal·lar-hi càmeres o sistemes dissuasius.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.