El col·lectiu valldoreixenc va néixer el 1998 arran de la iniciativa de Maria Antònia Gili d'ajudar una persona amb problemes econòmics. A partir d'aquí, el projecte va anar creixent, rebent cada vegada més suports i prestant diners a més persones. El perfil majoritari entre els beneficiaris de les ajudes són persones nouvingudes, sobretot de l'Amèrica Llatina. El 77% d'aquestes persones són dones i tres de cada quatre tenen els papers en regla, tot i que el fons destaca que això no és en cap cas un requisit per estudiar els casos per atorgar un préstec.
Així, perquè "la roda segueixi girant", les persones interessades a rebre l'ajuda del Fons Social Sant Cugat - Valldoreix han de tornar els diners que han rebut (sense interessos). En tot cas, davant la crisi provocada per la pandèmia, l'entitat s'ha adaptat a les realitats i necessitats concretes per flexibilitzar aquest retorn.
A la presentació de les dades han assistit la tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert, i la regidora de Ciutadania, Gemma Aristoy. Gibert ha qualificat la trobada d'un "oasi d'humanitat". "No és habitual que la gent parli de compromís", ha celebrat. Per la seva banda, Aristoy ha expressat la importància de fer visible que a Sant Cugat hi ha persones que es troben en situacions en el llindar de la pobresa.
El Fons Social Sant Cugat - Valldoreix ofereix atenció tots els dimarts, de 18 h a 20 h, a la Casa de Cultura.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.