Sant Cugat tindrà el primer prototip d'edifici fet amb restes de gira-sol i blat de moro

L'immoble neix de la mà del projecte SAVASCO, que té per objectiu buscar un futur més sostenible en el món de l'edificació


  • Comparteix:

En imatge el prototip del projecte SAVASCO situat a Sant Cugat / Foto: Cedida

En imatge el prototip del projecte SAVASCO situat a Sant Cugat / Foto: Cedida

El primer prototip d'edifici fet amb restes de gira-sol i blat de moro estarà a Sant Cugat. L'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) acollirà la segona jornada de trobada i intercanvis sobre els bio-materials i la bioconstrucció que organitza el projecte SAVASCO, que té per objectiu buscar un futur més sostenible en el món de l'edificació. L'acte tindrà lloc a l'ETSAV i servirà per presentar la construcció de dos immobles de restes vegetals, un d'ells a Sant Cugat.

L'equip del projecte de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), soci beneficiari del projecte, proposa un debat al voltant dels sectors de l'ecoconstrucció i, en particular, dels bio-materials. A més del debat mediambiental, l'objectiu de la jornada és reunir el màxim d'actors locals per celebrar la construcció del primer prototip SAVASCO, que es troba al Campus de l'ETSAV a Sant Cugat i que servirà per monitorar el funcionament del material en qüestió.

En aquest sentit, la professora de l'ETSAV i investigadora principal del projecte, Mariana Palumbo, ha destacat el projecte pel seu "pes social", ja que "fer front al canvi climàtic és el repte més gran que tenim com a humanitat". Palumbo també ha destacat que l'immoble construït a Sant Cugat servirà per conèixer el rendiment i la vida útil dels materials que proposa el projecte.

La iniciativa, ideada fa uns anys, té en compte les característiques físiques de certs residus agrícoles, com les tiges de blat de moro i gira-sol, els quals ofereixen un rendiment pel que fa a aïllament tèrmic i regulació hídrica molt convenient i desitjat per a la formulació de materials de construcció. A més, aquestes matèries primeres de base biològica tenen molts avantatges mediambientals, ja que són renovables i locals.


Mariana Palumbo

El projecte és molt important perquè fer front al canvi climàtic és el repte més gran que tenim com a humanitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.