L'esplai Sarau celebra el 30è aniversari amb una gran festa el juliol

La secció del Muntanyenc vol mantenir la rellevància a la ciutat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Esplai Sarau

Imatge d'arxiu / Foto: Esplai Sarau

L'esplai Sarau celebra 30 anys de vida al llarg de tot el curs, amb diverses trobades i activitats. Entre els diversos actes commemoratius, hi destaca la previsió d'una festa l'11 de juny oberta a tot el poble a la plaça de Barcelona. Aquesta oferirà una programació al llarg de tot el dia, repleta de menjars populars amb micròfon obert, barra, activitats de lleure i concerts a la nit.

Entre els diversos actes commemoratius, hi destaca la previsió d'una festa l'11 de juny oberta a tot el poble a la plaça de Barcelona. Aquesta oferirà una programació al llarg de tot el dia, repleta de menjars populars amb micròfon obert, barra, activitats de lleure i concerts a la nit

Sarau va néixer com una necessitat dels joves del Club Muntanyenc Sant Cugat el 1992. A partir d'uns primers campaments d'estiu exitosos, va sorgir la voluntat d'iniciar un esplai com una secció integrada a l'entitat. Entre el 1992 i 1993, amb la intenció de reunir més amistats es va crear un grup de monitoratge amb l'objectiu de vincular als infants i joves amb la natura i l'esperit crític. A partir d'aquí, l'esplai va anar conquerint territori i va crear relleus dels seus integrants, al mateix temps que reunia més famílies de l'entorn. Així, es va integrar com a secció principal del Muntanyenc i la seva organització interna, assembleària i horitzontal. Actualment està integrat per 120 infants i 27 monitores.

Al llarg d'aquests 30 anys, l'organització ha girat entorn valors com el feminisme, l'ecologisme i l'horitzontalitat entre famílies i infants. La monitora de l'esplai Martina Piques ha explicat a Cugat Mèdia que creuen molt en l'associacionisme basat, principalment, en altres entitats locals. "L'esplai Sarau juga un paper molt important a Sant Cugat, ja que crea un espai d'educació no formal on els infants tenen uns altres estimulants i una altra manera d'entendre el món, més enllà de l'escola", ha apuntat Piques. Així doncs, tant els caus com els esplais responen a aquesta tasca d'educació en el lleure que, segons la monitora, "juga un paper molt important".

Amb 30 anys, l'esplai Sarau ha aconseguit assentar-se com a una entitat amb una rellevància a la ciutat i, segons Piques, un dels seus objectius a llarg termini és mantenir-se en aquesta posició.


Martina Piques

L'esplai Sarau juga un paper molt important a Sant Cugat, ja que crea un espai d'educació no formal on els infants tenen uns altres estimulants i una altra manera d'entendre el món, més enllà de l'escola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.