Hora Bruixa: 'Aquest Sant Jordi potser volem rosa, llibre i polvo, però també seguim volent feminisme'
El col·lectiu feminista qüestiona el plantejament de 'la gran festa de l'amor' del Tindercat
Una performance d'Hora Bruixa / Foto: Cugat Mèdia
SocietatPublicat el 22/abr/22 per Sergio Morales
Hora Bruixa fa una 'mirada crítica' a 'la gran festa de l'amor' que organitza Tindercat aquest divendres a la tarda al parc de Ramon Barnils. El col·lectiu feminista assenyala, en unes piulades, que el lema ''volem rosa, llibre i polvo' pot ser un desig molt legítim, però el problema és fomentar que l'objectiu de conèixer gent sigui exclusivament tenir sexe, independentment de tota la resta'. Hora Bruixa apunta que no posa en dubte 'que la gent pugui tenir relacions sexuals sense conèixer-se', però que pensa que 'si mirem com ens relacionem en aquests entorns d'oci, en una societat profundament masclista, no podem parlar en cap cas de relacions basades en la llibertat, el desig i la seguretat'. En aquest sentit, des del Tindercat reivindiquen la trobada d'aquest divendres com 'un espai segur', on hi haurà un punt lila, una caravana pedagògica i educadors i mediadors comunitaris; a més, asseguren que tot l'equip està format en la prevenció de violències masclistes i LGTBIfòbiques.
"Aquest Sant Jordi potser volem rosa, llibre i polvo, però també seguim volent feminisme." pic.twitter.com/aUkBvvUdZf
— Hora Bruixa (@HoraBruixaStc) April 21, 2022
Des d'Hora Bruixa també han qüestionat la consigna publicitària de l'esdeveniment, 'Ningú sense parella per Sant Jordi'. "Reflexionem sobre aquest model d'esdeveniment, de la manera d'anunciar-se, sobretot al voltant de l'amor romàntic, que és una crítica que fem des del feminisme", ha explicat a Cugat Mèdia la membre del col·lectiu Júlia Somoza. Hora Bruixa lamenta que la trobada "no propicia en cap cas un canvi de model de relacions patriarcals i mercantilitzades de la nostra societat".
El Tindercat: Operació Sant Jordi és un espai segur!
— Tindercat (@elTindercat) April 21, 2022
???? Punt lila @OhFICINA_JOVE
???? @LaSexTruck1: caravana pedagògica
???? Parella educativa itinerant i parella de mediadores comunitàries
Tot l’equip hem rebut una formació en prevenció de violències masclistes i LGTBIQ+fòbiques pic.twitter.com/dmzw7f7eUl
DECLARACIONS
Júlia Somoza
Reflexionem sobre aquest model d'esdeveniment, de la manera d'anunciar-se, sobretot al voltant de l'amor romàntic, que és una crítica que fem des del feminisme.
Your browser doesn’t support HTML5 audio