El comerç de Sant Cugat es prepara per a un Sant Jordi com els d'abans

Els botiguers esperen il·lusionats la nova edició de la Diada dels llibres i les roses


  • Comparteix:

Drac fet amb capses de cartó que decora l'aparador de Santiveri Gerd Dietètica / Foto: Cugat Mèdia

Drac fet amb capses de cartó que decora l'aparador de Santiveri Gerd Dietètica / Foto: Cugat Mèdia

Els comerciants de Sant Cugat esperen amb ganes i il·lusió la Diada de Sant Jordi 2022. Després de dues edicions alterades per la pandèmia, els comerços santcugatencs es preparen per celebrar un Sant Jordi més animat, viu i ple de gent als carrers. Així mateix, la retirada de les mascaretes i que la Diada caigui en dissabte fa que els comerciants preveuen que sigui un dia amb molt moviment i compra a les botigues. Tot i que les floristeries i les llibreries són els comerços estrella de Sant Jordi, com aprofiten els altres establiments comercials una data tan especial?

Aïda Fernández, presidenta de Sant Cugat Comerç, explica a Cugat Mèdia que des de l'entitat han organitzat la campanya 'La Diada de Sant Jordi més dolça', on molts dels comerços associats obsequiaran amb un drac de feltre i unes llaminadures als clients que facin alguna compra durant el transcurs de la setmana. Així mateix, Fernández comenta que s'ha animat als comerciants a participar en un concurs de decoració dels aparadors de les botigues per mostrar la importància de Sant Jordi als comerços i incentivar a la ciutadania a participar en l'elecció del guanyador i, alhora, a comprar als comerços locals. Els comerciants han respost positivament a la iniciativa i algunes botigues esperen poder sortir dissabte al carrer per participar a la Diada.

Kiva

Aparador de la botiga de decoració i regals Kiva decorat amb roses penjants.

Aparador de la botiga de decoració i regals Kiva decorat amb roses penjants. / Foto: Cugat Mèdia

A la botiga de decoració i regals Kiva han reservat un espai dins de l'establiment i a l'aparador, decorat amb roses penjants, dedicat a la Diada. Els clients podran trobar diferents productes amb motius de Sant Jordi, com ara il·lustracions, tasses, punts de llibre i llibretes. Així mateix, també es vendran llibres de l'editorial santcugatenca Símbol. Meritxell Buscalla explica que la majoria de compres relacionades amb Sant Jordi a l'establiment es fan durant la setmana, en lloc del dia 23.

Somia

Aparador de la botiga de moda sostenible Somia

Aparador de la botiga de moda sostenible Somia / Foto: Cugat Mèdia

Un altre dels negocis que se suma a la participació del concurs d'aparadors de Sant Cugat Comerç és la botiga de moda sostenible Somia. Amb un maniquí engalanat amb un vestit format per pètals de rosa i pàgines de llibre, Somia ha creat un aparador que mostra l'essència de la marca i, alhora, segueix amb la tradició de la Diada. Pel dia de Sant Jordi han preparat una promoció especial perquè la gent s'animi a comprar de cara a celebracions properes, com ara el Dia de la Mare.

Vila Activa

Aparador de la botiga d'electrodomèstics Vila Activa

Aparador de la botiga d'electrodomèstics Vila Activa / Foto: Cugat Mèdia

A la botiga d'electrodomèstics Vila Activa han decorat l'aparador del local amb la intenció de captar el nombre més gran de clients possibles el dia de Sant Jordi, animar-los a visitar la botiga i fer les compres pel Dia de la Mare. Maurici Sampons, preveu que dissabte 23 d'abril hi hagi una gran afluència de gent tant al carrer com a l'interior de l'establiment.

Santiveri Gerd Dietètica

Aparador de la botiga Santiveri Gerd Dietètica

Aparador de la botiga Santiveri Gerd Dietètica / Foto: Cugat Mèdia

El comerç especialitzat en productes naturals, Santiveri Gerd Dietètica, també s'han sumat a la iniciativa de Sant Cugat Comerç de repartir als seus clients els dracs de filtre amb llaminadures i han construït amb capses de cartó un drac que s'ha exposat a l'aparador de la botiga. Marian Rius espera que el fet que Sant Jordi caigui en dissabte, faci que sigui una festa alegra en la qual la gent participi amb moltes ganes a les diferents activitats que s'oferiran a la ciutadania.

Hotel Sant Cugat

Per Sant Jordi, l'Hotel Sant Cugat ha preparat un seguit d'activitats que es duran a terme durant tot el dia: des d'intercanvis de llibres de diferents idiomes al matí, a activitats destinades als més petits de la casa a la tarda. Durant tota la jornada es podrà gaudir de l'oferta gastronòmica del restaurant Bocablo i al vespre se celebraran diverses sessions de DJ i es podrà menjar dins les Bombolles Pícnic, instal·lades al jardí de l'hotel.

CONSULTA AQUÍ LES ACTIVITATS DE LA DIADA A SANT CUGAT









Aïda Fernández

Ens interessa que sigui dissabte, ja que hi haurà molta festa al carrer amb les parades de llibres i de roses i segur que hi haurà molt moviment a les botigues. De fet, hi ha comerços que ja han demanat sortir aquell dia a vendre alguna cosa.

Meritxell Buscalla

Nosaltres treballem amb dues il·lustradores d'aquí, una de Sant Cugat i l'altra de Cerdanyola que ens han fet des d'il·lustracions, tasses, punts de llibre, llibretes que hem posat a l'aparador decorat amb diferents roses. I tenim sobre la taula llibres d'una editorial d'aquí Sant Cugat, l'editorial Símbol i vendrem els llibres aquesta setmana.

Maurici Sampons

La previsió és que hi hagi afluència de gent el dissabte tant al carrer com a dins de la botiga. Les ventes dependran de la butxaca de cadascú, tenint en compte que venim de Setmana Santa i la gent ha sortit molt.

Marian Rius

Al caure en dissabte penso que serà una festa alegra. Tots tenim moltes ganes de sortir i participar a Sant Jordi i poder disfrutar de tota l'oferta de llibres i roses que ens puguin oferir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.