Ikea Sabadell i l'Hotel Palace Barcelona se sumen a la formació dual de l'Institut FP Sant Cugat

L'objectiu del centre és que l'estudiant combini l'aprenentatge i la formació en el centre educatiu amb l'activitat de l'empresa

Imatge de l'exterior de l'Institut FP Sant Cugat / Foto: Institut FP

Societat

Publicat el 26/abr/22 per Paula Pujol

L'Institut FP Sant Cugat ha signat un conveni amb Ikea Sabadell i l'Hotel Palace Barcelona per incorporar-los a la seva llista d'ofertes de pràctiques. El centre impulsa des de fa 10 anys la formació professional dual per als alumnes del grau mitjà i superior, i ara afegeix dues empreses importants per seguir creixent. És una modalitat d'FP en la qual l'estudiant esdevé aprenent i combina la formació en el centre educatiu amb l'activitat professional a l'empresa.

Els objectius de l'FP dual són aprendre treballant i treballar aprenent, establir una major vinculació i corresponsabilitat entre els centres i les empreses, oferir estímuls positius a l'alumnat i les empreses i millorar la formació, la qualificació i el desenvolupament personal. La professora de l'institut Celeste Pérez exerceix la funció de prospectora FP Dual a 11 centres d'arreu del Vallès Occidental, entre els quals es troba l'Institut FP Sant Cugat.

En aquests 10 últims anys s'han dualitzat molts centres del Vallès Occidental. Pérez explica que han sigut "molt promotors perquè hi ha moltes empreses aquí i ens hem hagut de dualitzar per adaptar-nos". Actualment, el centre té conveni amb diverses empreses, així com Connecthink Innovation, Farmaoffice, CatServeis S. XXI, Mitsubishi Motors, DeSavia, Meypar S.L., Karuk Travel, BonÀrea, Celsa Group, entre d'altres.

Aquest estiu l'Institut FP Sant Cugat durà a terme una prova pilot amb Ikea Sabadell per a vuit instituts del Vallès Occidental. En el cas de l'Institut FP Sant Cugat, Ikea comptarà amb alumnes del grau mitjà de Cuina i Gastronomia, Comerç, Màrqueting i Publicitat, Administració i Finances, i del grau superior d'Administració. Pérez explica que "és un honor haver obtingut el conveni amb Ikea, ja que feia molts anys que anava darrere d'ells".

A banda de la prova pilot amb Ikea Sabadell, també s'ha assolit un conveni amb l'Hotel Palace de Barcelona per a alumnes de Cuina i Gastronomia. "Obtenir el conveni amb l'Hotel Palace Barcelona és una fita que ens honora com a perfil de formació professional", assegura Pérez.

A més de professora, Celeste Pérez dedica part de la seva jornada laboral a la funció de prospectora FP Dual, que consisteix a executar la tasca de "conèixer empreses, establir contacte amb elles, tenir molta paciència i aconseguir un lloc perquè els alumnes de l'institut puguin accedir-hi a fer pràctiques", detalla. I afegeix que "és molt gratificant perquè el primer beneficiari és l'alumne i després l'empresa".

L'FP dual s'adreça a les empreses que volen involucrar-se de manera activa en el procés formatiu dels futurs professionals, al centre educatiu que valora desenvolupar la formació professional en modalitat dual i a l'alumnat disposat a compatibilitzar la formació a l'empresa relacionada amb la seva formació.


DECLARACIONS

Celeste Pérez

Molts centres s'han dualitzat des de fa deu anys, aquí al Vallès Occidental perquè hem sigut molt promotors. Tenim tantes empreses que ens hem dualitzat per adaptar-nos.

Your browser doesn’t support HTML5 audio