Ikea Sabadell i l'Hotel Palace Barcelona se sumen a la formació dual de l'Institut FP Sant Cugat

L'objectiu del centre és que l'estudiant combini l'aprenentatge i la formació en el centre educatiu amb l'activitat de l'empresa


  • Comparteix:

Imatge de l'exterior de l'Institut FP Sant Cugat / Foto: Institut FP

Imatge de l'exterior de l'Institut FP Sant Cugat / Foto: Institut FP

L'Institut FP Sant Cugat ha signat un conveni amb Ikea Sabadell i l'Hotel Palace Barcelona per incorporar-los a la seva llista d'ofertes de pràctiques. El centre impulsa des de fa 10 anys la formació professional dual per als alumnes del grau mitjà i superior, i ara afegeix dues empreses importants per seguir creixent. És una modalitat d'FP en la qual l'estudiant esdevé aprenent i combina la formació en el centre educatiu amb l'activitat professional a l'empresa.

Els objectius de l'FP dual són aprendre treballant i treballar aprenent, establir una major vinculació i corresponsabilitat entre els centres i les empreses, oferir estímuls positius a l'alumnat i les empreses i millorar la formació, la qualificació i el desenvolupament personal. La professora de l'institut Celeste Pérez exerceix la funció de prospectora FP Dual a 11 centres d'arreu del Vallès Occidental, entre els quals es troba l'Institut FP Sant Cugat.

En aquests 10 últims anys s'han dualitzat molts centres del Vallès Occidental. Pérez explica que han sigut "molt promotors perquè hi ha moltes empreses aquí i ens hem hagut de dualitzar per adaptar-nos". Actualment, el centre té conveni amb diverses empreses, així com Connecthink Innovation, Farmaoffice, CatServeis S. XXI, Mitsubishi Motors, DeSavia, Meypar S.L., Karuk Travel, BonÀrea, Celsa Group, entre d'altres.

Aquest estiu l'Institut FP Sant Cugat durà a terme una prova pilot amb Ikea Sabadell per a vuit instituts del Vallès Occidental. En el cas de l'Institut FP Sant Cugat, Ikea comptarà amb alumnes del grau mitjà de Cuina i Gastronomia, Comerç, Màrqueting i Publicitat, Administració i Finances, i del grau superior d'Administració. Pérez explica que "és un honor haver obtingut el conveni amb Ikea, ja que feia molts anys que anava darrere d'ells".

A banda de la prova pilot amb Ikea Sabadell, també s'ha assolit un conveni amb l'Hotel Palace de Barcelona per a alumnes de Cuina i Gastronomia. "Obtenir el conveni amb l'Hotel Palace Barcelona és una fita que ens honora com a perfil de formació professional", assegura Pérez.

A més de professora, Celeste Pérez dedica part de la seva jornada laboral a la funció de prospectora FP Dual, que consisteix a executar la tasca de "conèixer empreses, establir contacte amb elles, tenir molta paciència i aconseguir un lloc perquè els alumnes de l'institut puguin accedir-hi a fer pràctiques", detalla. I afegeix que "és molt gratificant perquè el primer beneficiari és l'alumne i després l'empresa".

L'FP dual s'adreça a les empreses que volen involucrar-se de manera activa en el procés formatiu dels futurs professionals, al centre educatiu que valora desenvolupar la formació professional en modalitat dual i a l'alumnat disposat a compatibilitzar la formació a l'empresa relacionada amb la seva formació.


Celeste Pérez

Molts centres s'han dualitzat des de fa deu anys, aquí al Vallès Occidental perquè hem sigut molt promotors. Tenim tantes empreses que ens hem dualitzat per adaptar-nos.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Excel·lents declaracions de la docent Celeste Pérez

Adnan Tachrift. Enviat el 26/abr/22


Totalment d'acord amb el que diu la docent Celeste Pérez. Tota la raó!! La tinc com a profe i es molt bona!

Josue Gutierrez. Enviat el 26/abr/22


Orgullosa de ser alumna de la Celeste Pérez. Aquest es el camí.

veronica mendez. Enviat el 26/abr/22


Sóc una estudiant i em sento molt afortunada

Alba Muñoz Lara. Enviat el 26/abr/22


Molt bon argument!!!! Ets la millor Celeste

Ainara Pregigueiro . Enviat el 26/abr/22


Totalment d'acord amb el que diu la docent Celeste Pérez. Tota la raó!! La tinc com a profe i es molt bona!

Josue Gutierrez. Enviat el 26/abr/22


Em sento molt orgullosa de la professora que hi disposo. Tant en àmbit formatiu com a persona. Et mereixes el millor!

Nassiba EL Kassah. Enviat el 27/abr/22


molt bones declaracions i molt bona com a persona la professora Celeste

juan castaño. Enviat el 27/abr/22


La persona indicada per representar el nostre institut,Celeste Pérez.

Yasmina Azaouyat. Enviat el 27/abr/22


Como ex-alumna de Celeste, afirmar que es un ejemplo de buena docencia, su implicación por los alumnos es admirable.

Ainoa Torronteras Garcia. Enviat el 28/abr/22


Desde Mitsubishi Electric Europe estamos satisfechos y muy contentos de tener a Celeste Pérez como coordinadora de los programas de FP dual en la zona del Vallès Occidental porque es una persona muy profesional e implicada en la gran labor de coordinar la relación empresa-Escuela FP. Siempre esta ahí para ayudarnos.

José Manuel García Calatayud. Enviat el 28/abr/22


Desde hace años en Farmaoffice llevamos a cabo acuerdos con centros de formación de alumnos, como en el caso del Institut FP Sant Cugat gracias a Celeste Pérez, con el objetivo de actuar como puente entre la actividad formativa y el mundo empresarial.

Óscar Espinosa Martín. Enviat el 28/abr/22


Coincideixo amb l’argumentació de Celeste Pérez. Ara mateix formo part de les seves classes i puc gaudir d’una gran mestre i un ensenyament extraordinari.

Miquel Martin Santacruz. Enviat el 28/abr/22


La tasca de la Celeste és imprescindible per a que el talent de les aules arribi a les empreses d'una manera conseqüent, en la que els alumnes van deixant el món acadèmic mentre es van integrant en el món laboral, i aprenen a respondre a les necessitats professionals que se'ls demana.

Cristina Gispert. Enviat el 5/mai/22


Bona tasca la de la Celeste i l'Andrés como a coordinadors dels programes de FP Dual en el Vallès Occidental i Oriental.

Sonia Lorenzo. Enviat el 25/mai/22


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.