Sant Cugat és la tercera ciutat d'Espanya amb més arbres per persona

Així s'extreu de l'estudi que s'ha presentat durant les Jornades de Biodiversitat i Ciutat Saludable que organitza l'Ajuntament


Temes relacionats

Enrique Figueroa (catedràtic d'ecologia): 'La ciutat ideal seria una ciutat amb un verd molt distribuït' (29/mar/22)


  • Comparteix:

En imatge el regidor de Serveis Urbans Jose Gallardo durant les Jornades de Biodiversitat i Ciutat Saludable / Foto: Cugat Mèdia

En imatge el regidor de Serveis Urbans Jose Gallardo durant les Jornades de Biodiversitat i Ciutat Saludable / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat s'ha sotmès a un estudi mediambiental per avaluar la qualitat ambiental de l'aire urbà. Els resultats, que determinen que la ciutat és la tercera d'Espanya amb més arbres per persona, s'han exposat aquest dimecres en una de les Jornades de Biodiversitat i Ciutat Saludable que organitza l'Ajuntament amb col·laboració amb diversos especialistes en la matèria. D'aquesta manera, s'ha donat a conèixer que, després d'una anàlisi científica duta a terme per la Universitat de Sevilla amb ajuda del laboratori ILERSAP, el nombre d'arbres que figuren al nucli urbà de Sant Cugat influeix positivament en la qualitat de vida dels ciutadans.

L'objectiu de les diverses xerrades no és altre que mostrar els propòsits de l'Ajuntament envers la sostenibilitat, que està treballant per aconseguir que Sant Cugat formi part de les 100 ciutats intel·ligents i climàticament neutres de la Unió Europea. En aquest sentit, el regidor de Serveis Urbans, Jose Gallardo, ha remarcat que Sant Cugat lidera el rànquing de les ciutats amb més arbres de Catalunya i que "s'està fent feina perquè la ciutat sigui capdavantera en termes de cura del medi ambient".

D'altra banda, l'arquitecte de la Diputació de Barcelona, Eloi Juvillà, ha destacat la importància d'implementar "zones verdes per fomentar la vida activa i saludable assolint, d'aquesta manera, reduir la despesa pública en sanitat".

En aquesta línia, el catedràtic d'ecologia de la Universitat de Sevilla, Enrique Figueroa, ha presentat un estudi de l'arbrat de diversos carrers de la ciutat preparat per conèixer la qualitat de l'aire urbà de Sant Cugat. Figueroa, que recentment ha atès els micròfons de Cugat Mèdia, ha valorat positivament la tasca que s'està duent a terme i ha animat a les altres ciutats a "fer xarxa" per tal d'adaptar "les ciutats actuals al canvi climàtic existent".


José Gallardo

Sant Cugat és una ciutat líder en termes de sostenibilitat. Estem treballant amb diversos estudis per reduir encara més els nivells de contaminació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.