L'alcaldessa crida a canalitzar l'ajuda a Ucraïna a través de les organitzacions que treballen al terreny

Ingla ha explicat que l'Ajuntament presentarà dilluns el pla per atendre els refugiats que arribin a Sant Cugat


  • Comparteix:

L'alcaldessa, Mireia Ingla, crida a seguir les recomanacions del Fons Català de Cooperació a l'hora de vehicular l'ajuda a Ucraïna. Com ha explicat al programa 'Línia directa' de Cugat Mèdia, això passa per utilitzar les organitzacions que habitualment treballen en catàstrofes humanitàries, ja que compren el material al lloc, fet que fomenta l'economia local, arriba abans i s'adapta millor a les necessitats de cada moment. Tot i aquesta ajuda, ha recordat Ingla, 'acabaran arribant persones perquè tenen família aquí'. És per això que l'Ajuntament prepara un pla per atendre les persones refugiades que hi puguin venir, i que el presentaran aquest dilluns a la tarda.



"Ens posem a disposició de qualsevol persona que arribi d'Ucraïna", ha afirmat Ingla, qui ha explicat que el pla concretarà la resposta, especialment en el cas dels menors, que s'hauran d'escolaritzar.

Ingla també ha recordat que la condició de refugiat l'atorga l'Estat espanyol. El govern espanyol ha activat ja el mecanisme a través del qual els refugiats ucraïnesos podran sol·licitar i accedir "de forma senzilla" a la protecció temporal i a tots els drets associats a aquesta figura, com ara el permís de residència i de treball. Aquesta protecció temporal es podrà sol·licitar des de comissaries específiques de la Policia Nacional arreu del territori estatal, així com als centres de recepció habilitats.

La sol·licitud serà tramesa per l'Oficina d'Asil i Refugi del Ministeri de l'Interior i resolta en un termini màxim de 24 hores, segons afirma l'executiu estatal. La resolució inclourà l'autorització de residència i, en el cas dels sol·licitants de majors d'edat, de treball.

El Govern calcula que fins a 5.000 les persones ucraïneses poden haver ja arribat a Catalunya des de l'inici de la invasió russa al seu país.

CONSULTA LA WEB DE L'AJUNTAMENT AMB TOTA LA INFORMACIÓ SOBRE L'AJUDA A UCRAÏNA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.