TinderCat: una iniciativa 'trending topic' creada pel santcugatenc Gerard Querol
L'espai de Twitter està pensat per trobar parella i fer safareig en català i per a joves
Gerard Querol és el creador de TinderCat / Foto: Andreu Espinet
SocietatPublicat el 6/feb/22 per Maria Bragós
El jove santcugatenc Gerard Querol (@gerryquerry a Twitter) va crear l'abril del 2021 un espai de Twitter per trobar parella i fer safareig en català i per a joves. Es tracta de TinderCat, una iniciativa que Querol diu que va fer 'per passar l'estona', però que cada nit que se'n fa una sessió acaba sent tendència a Espanya a aquesta xarxa social. 'Hem arribat a ser el número u alguna vegada, i l'última vam estar en quarta posició', explica el santcugatenc. TinderCat es fa a través d'una eina de Twitter en què poden parlar fins a 13 usuaris, i tots els que vulguin ho poden escoltar.
Explicant quina és la dinàmica, diu que uns quants fan de "Celestina" organitzant l'espai: "Som jo i altres companys com la Carla i el Ramon. I després hi ha la gent que es vol connectar a buscar parella. Aleshores es presenten i els preguntem què els agrada, quins gustos tenen... i si a algú li ha agradat una persona, ens envien un missatge privat o reaccionen a través de l'espai de Twitter o del hashtag #Tindercat. Nosaltres posem en contacte les persones que s'agraden, i això fa que el 'hashtag' tingui molta interacció: cada minut hi poden haver 15 tuits amb el hashtag #Tindercat", assegura Querol.
A banda, també hi ha usuaris que el fan servir per fer confessions, per exemple dient que els agrada algú que està connectat. En l'última sessió, hi van participar els germans de Ginestà i el raper Josep Valtònyc. De fet, Querol comenta que Valtònyc va donar consells sobre l'amor i va parlar de la seva vida sentimental. Les sessions de TinderCat duren entre dues i tres hores com a molt. "Però a la nit... la veritat és que dura fins que ens estem adormint tots plegats", confessa el jove santcugatenc. També diu que les sessions no tenen una periodicitat, sinó que sempre pensen en dates que siguin especials. Per exemple, es va fer per Nadal i per Reis i es té en compte que siguin dies sense oci nocturn. "Tot i això, no vivim per l'audiència. Vivim per passar-nos-ho bé", apunta.
Tanmateix, una de les característiques més rellevants de TinderCat és que sigui un espai per lligar i en català. Per Querol, "el català no s'utilitza gaire per lligar, i TinderCat és una manera de normalitzar-ho. S'intenta que el català sigui una llengua pura i que no es pugui fer servir per lligar, i estem contents de poder participar que el català es normalitzi en aquest l'àmbit o en el de fer safareig i parlar de coses banals. No sempre s'ha de parlar de coses políticament correctes". "En l'àmbit espanyol sí que existeixen molts programes de safareig i per buscar parella, però a escala catalana és trist que cap dels programes que es fan per joves parli d'aquesta manera tan banal. Jo crec que en el fons estem suplint un buit que existeix a Catalunya i que tant de bo es pugui cobrir a través de la ràdio i televisió catalanes en algun moment", afegeix.
Per acabar, li preguntem quan organitzarà la propera sessió, i tot i que diu que no ho té clar, assegura que sí que n'hi haurà una per Sant Jordi.
DECLARACIONS
Gerard Querol
En l'àmbit espanyol sí que existeixen molts programes de safareig i per buscar parella, però a escala catalana és trist que cap dels programes que es fan per joves parli d'aquesta manera tan banal. Jo crec que en el fons estem suplint un buit que existeix a Catalunya i que tant de bo es pugui cobrir a través de la ràdio i televisió catalanes en algun moment.
Your browser doesn’t support HTML5 audio