La 'Revolta Escolar' suma sis noves escoles per la pacificació dels entorns escolars

Més d'un centenar de persones s'ha manifestat per garantir la seguretat i la salut dels infants al voltant de la seva escola

Imatge de l'arribada de les famílies a la plaça de la Vila / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat el 4/feb/22 per Sara Bella

Sis noves escoles i fins a set entitats locals s'han sumat a la 'Revolta Escolar', el moviment que aquest divendres ha concentrat més d'un centenar de persones a la plaça de la Vila per lluitar per uns entorns escolars segurs i pacificats. Si fa un any eren només les famílies de les escoles Joan Maragall i Collserola les qui van sortir al carrer per aquesta mateixa causa, aquest divendres s'hi han afegit també les de Gerbert d'Orlhac, l'Olivera, Pi d'en Xandri, Ciutat d'Alba, la Floresta i Ferran i Clua.

Abans de la lectura del manifest, la membre de la Comissió de Sostenibilitat de l'AFA del Joan Maragall, Clara Sanmartí, ha celebrat la implementació d'algunes de les mesures de pacificació per part de l'Ajuntament. Unes mesures que ha titllat de "valentes i molt motivadores".

Respecte a les queixes que hi ha hagut sobre a la pacificació del carrer Joan Oliver, Sanmartí considera que "cal un canvi de mentalitat" i que els que lluiten per la seguretat i la salut dels infants "tenen totes les de guanyar". A més, també ha volgut aclarir que les famílies de les escoles "també som veïns", per la qual cosa "és injust que es faci aquesta contraposició", ha dit.

Finalment, al manifest que s'ha llegit a l'acte s'ha reclamat "un model de ciutat que prioritzi les persones i la mobilitat justa i sostenible envers l'ús del vehicle privat", així com la millora del transport públic i de les infraestructures ciclistes.

A banda de les escoles ja mencionades, s'han adherit a la protesta les entitats Massa Crítica, l'Assemblea pel clima, Bicicleta Club de Catalunya, Coordinadora Afes Sant Cugat, Fridays for Future, Assemblea de la bici i Bikevidrera.




DECLARACIONS

Clara Sanmartí

A part de recolzar l'Ajuntament, pensem que aquestes mesures haurien de venir amb un ritme més àgil i demanem que aquest curs s'implantin algunes d'elles. Cada escola té una realitat completament diferent, en el cas de la Joan Maragall necessitem que els carrers del voltant estiguin més pacificats, necessitem menys soroll i menys contaminació, sobretot.

Your browser doesn’t support HTML5 audio