Els usuaris de Serveis Socials de Sant Cugat poden demanar una revisió bucal i de la vista gratuïtes

L'Ajuntament es fa càrrec d'aquests serveis gràcies a una col·laboració amb la UIC i la UPC


  • Comparteix:

Una persona fent-se una revisió, en una imatge d'arxiu / Foto: Adobe Stock

Una persona fent-se una revisió, en una imatge d'arxiu / Foto: Adobe Stock

Les persones en situació de vulnerabilitat social que siguin usuàries dels Serveis Socials municipals poden accedir a un servei de revisió bucal i visual de manera gratuïta. Així ho ha explicat aquest divendres la tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, ja que el servei és possible gràcies a una col·laboració entre l'Ajuntament, la Clínica Universitària d'Odontologia (UIC Barcelona) i el Centre Universitari de la Visió (UPC). Amb tot plegat, l'objectiu és garantir a les persones amb pocs recursos el que Gibert ha qualificat de 'serveis bàsics de salut que majoritàriament s'ofereixen en el sector privat'.

"Per a nosaltres també era molt important visualitzar aquestes col·laboracions i el resultat que tenen, que és tan important com veure-hi bé, no sentir dolor, poder menjar... són funcions bàsiques que nosaltres estem contentes de poder-hi arribar d'una manera més eficient", ha afegit la tinenta d'alcaldia agraint la col·laboració a la UPC i la UIC.

D'aquesta manera, el servei que ofereix la UIC Barcelona és una revisió bucal gratuïta i, si s'escau, qualsevol mena de tractament a un preu reduït. Les revisions es fan a la facultat que la UIC té a l'Hospital General de Catalunya des de principis de desembre, havent atès de moment 16 persones.

Pel que fa a la revisió visual, es fa gratuïtament al Centre Universitari de la Visió de Terrassa i va acompanyada d'un examen optomètric. Si cal, també es fa una revisió oftalmològica. S'han atès, així, 55 persones en l'any que fa que el conveni està en marxa.

L'Ajuntament disposa de dues partides per cobrir les despeses d'aquestes col·laboracions: 20.000 euros per any pels serveis de la Clínica Universitària d'Odontologia, i 5.000 euros per any pels serveis del Centre Universitari de la Visió.


Núria Gibert

Per nosaltres també era molt important visualitzar aquestes col·laboracions i el resultat que tenen, que és tan important com veure-hi bé, no sentir dolor, poder menjar... són funcions bàsiques que nosaltres estem contentes de poder-hi arribar d'una manera més eficient.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.