Un detingut a Sant Cugat en un operatiu de la Policia Nacional contra un grup supremacista

El dispositiu es va realitzar de manera simultània a les demarcacions de Barcelona, Madrid, València i Alacant


  • Comparteix:

Imatge del dispositiu policial a Sant Cugat / Foto: Cedida a Cugat Mèdia

Imatge del dispositiu policial a Sant Cugat / Foto: Cedida a Cugat Mèdia

La Policia Nacional ha detingut una persona a Sant Cugat en el marc d'un operatiu policial desplegat al municipi aquest dimarts contra un grup supremacista, segons ha confirmat el cos a Cugat Mèdia. Diverses furgonetes i agents armats de la Policia Nacional es van instal·lar al carrer d'Auladell des de primera hora del matí i durant hores, i van detenir un home. L'actuació s'emmarca en un operatiu efectuat també a altres punts de les demarcacions de Barcelona, Madrid, València i Alacant, i amb el qual s'han detingut set persones i s'han realitzat diversos escorcolls per la seva participació en delictes d'odi, tinença il·lícita d'armes, injúries a les institucions de l'Estat i pertinença a un grup criminal.


Segons la Policia Nacional, es tracta d'un grup d'ideologia supremacista que incitava a l'odi i a la violència extrema contra determinats col·lectius a través de les xarxes socials. 

La investigació es va iniciar durant el primer trimestre del 2020, després de rebre una denúncia anònima a través del portal de col·laboració ciutadana de la Policia Nacional. En aquesta denúncia, s'alertava de la creació d'un espai web amb ideologia d'ultradreta radical i violenta. Els arrestats presumptament actuaven a través de les xarxes socials, espais web, blogs i aplicacions de missatgeria instantània. 

En els escorcolls efectuats, entre els quals un a Sant Cugat, s'han intervingut armes de foc i armes blanques, munició, bats de beisbol i manuals de fabricació d'explosius, entre d'altres. També s'ha confiscat material de caràcter supremacista i dispositius electrònics. 

Els investigadors consideren que es tracta d'una o diverses cèl·lules de persones alineades ideològicament que podrien estar captant i adoctrinant altres persones per alterar l'ordre constitucional. A un dels detinguts se'l responsabilitza d'un atac a una seu LGTBIQ+ d'Alcoi. 



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.