Suspès temporalment el desnonament obert de la família de Can Trabal

Així ho han explicat la família implicada i el Sindicat de Llogateres en roda de premsa aquest dijous


  • Comparteix:

El desnonament obert, previst per la setmana vinent, a una família de Can Trabal ha quedat suspès temporalment. Així ho ha explicat una de les llogateres, Carolina Soto, juntament amb el Sindicat de Llogateres, aquest dijous, en roda de premsa. Segons ha informat Soto, la suspensió s'ha dictat d'acord amb dos motius principals. D'una banda, la quantitat de documentació pendent de resolució que encara té el jutjat civil. I, de l'altra, la prejudicialitat (és a dir, que la causa pugui afectar la via civil) respecte a la ruïna econòmica al·legada per la propietat per rescindir el contracte de lloguer indefinit. El desnonament ja havia estat ajornat anteriorment i les llogateres esperen que amb 'el salt del cas a l'Audiència, s'investigui a fons i es faci justícia'.

Amb tot, la causa relativa a la presumpta falsificació havia quedat arxivada, segons la documentació presentada per la propietat a Cugat Mèdia. Un fet del qual Soto afirma no tenir constància, però que valora molt positivament, ja que "és el que necessitàvem per sortir de totes les irregularitats del jutjat de Rubí". Un salt que, segons diu, "ens permetrà el que el jutjat no ens permetia: que pugui declarar el pèrit municipal, que va fer un informe extern en el qual manifestava que no hi havia ruïna econòmica, i també l'Ajuntament, que es va personar com a acusació particular".

L'Ajuntament de Sant Cugat ha informat, aquest dijous, quan la causa ja havia estat arxivada, que efectivament s'havia personat en el procediment penal obert en el jutjat de Rubí arran de la querella sobre la presumpta estafa processal en el procés de desnonament. Al comunicat, des del consistori expliquen la personificació pel fet que "el nom de l'Ajuntament de Sant Cugat apareix en el procés" i que ho fan amb "voluntat d'esclarir la veritat".

Cugat Mèdia ha intentat contrastar aquesta informació amb la propietat, però aquesta ha posposat les declaracions per més endavant.

Un conflicte que va començar fa 12 anys
Tal com Cugat Mèdia havia explicat en publicacions anteriors, el cas es va donar a conèixer fa dos anys i el novembre passat el Sindicat de Llogateres de Sant Cugat va mobilitzar-se per aturar un desnonament en aquest immoble. El llançament era per a la família que viu al pis superior de la casa des de fa dècades amb un contracte de lloguer indefinit. Segons la família, els propietaris hi viuen a la planta baixa des de fa 12 anys i reclamen l'immoble al·legant ruïna econòmica, un dels pocs motius per rescindir un contracte de lloguer indefinit. La família, però, explica que els propietaris haurien falsificat un informe municipal de valoració de la casa, així com inflat el preu de la reforma.




Carolina Soto

El primer motiu per suspendre aquest desnonament és que encara hi ha escrits al jutjat civil pendents de resolució. I el segon és el que hem defensat sempre: la prejudicialitat.

Carolina Soto

Que tot aquest cas sortis de les irregularitats del jutjat de Rubí i que es permeti tot allò que no es va permetre, com les declaracions del pèrit municipal i de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.