Activat l'avís preventiu de contaminació atmosfèrica per partícules a Sant Cugat i la 39 municipis més

Els nivells de PM10 han tornat a augmentar

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat el 27/gen/22 per Anna Díaz

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha reactivat l'avís preventiu de contaminació atmosfèrica per partícules a Sant Cugat i la resta de municipis de la Zona de Protecció Especial de la conurbació de Barcelona. Tot i la seva desactivació aquest dimecres gràcies a la millora de la qualitat de l'aire, l'augment dels nivells de PM10 en les últimes 24 h i la previsió que es mantindran elevats han forçat que s'hagi hagut de reactivar. La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic farà un seguiment dels nivells per tal de valorar diàriament si cal mantenir l'avís, si s'ha d'activar un episodi de contaminació per partícules, o bé si s'ha de desactivar.

L'avís preventiu és la fase prèvia a la possibilitat d'episodi ambiental, i per això l'objectiu de l'avís preventiu és reduir les emissions de contaminants per evitar aquest possible episodi.

Aquest avís comporta la indicació en els panels lluminosos dels principals eixos viaris que el nivell de contaminació és elevat, informar a la ciutadania per tal que prioritzi l'ús del transport públic, notificar a les activitats industrials i obres públiques i de generació elèctrica que activin els protocols de treball previstos i la recomanació als municipis que aturin o redueixin les activitats o obres amb materials pulverulents.