La licitació per construir La Mirada queda deserta

Cap empresa s'ha presentat per construir la nova escola perquè el pressupost ha quedat desfasat


Temes relacionats

La Mirada: més de 15 anys d'història d'una escola que encara no té edifici (21/des/21)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

La licitació per a la construcció del nou edifici de l'escola de La Mirada ha quedat deserta, ja que cap empresa s'ha presentat al concurs. L'AFA del centre ha informat les famílies que el motiu ha estat el pressupost assignat per a la construcció, d'uns 8,4 milions d'euros, que ha quedat desfasat amb relació als preus actuals i l'augment del cost de les matèries primeres, un fet que ara el consistori avaluarà per identificar si cal modificar o revisar el projecte. En tot cas, segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat, el procediment de licitació no es podrà completar fins a la resolució d'un recurs presentat per l'ADENC contra els plecs, al qual ha tingut accés Cugat Mèdia. Tot plegat, endarrereix de nou el calendari, que preveia poder tenir l'edifici durant el primer trimestre del 2024.

El secretari de l'AFA, Carles Mercader, ha lamentat la situació, de la qual diu, ja havien avisat. "Ja vam dir que no servia un pressupost del 2019 per al 2021", ha afirmat Mercader, qui critica la manca de previsió per part del consistori.

De fet, estima que caldrà incrementar el pressupost un 30%. L'Ajuntament ja ha informat les famílies que està estudiant el projecte executiu per valorar les raons objectives que poden haver portat al fet que cap empresa constructora hagi presentat oferta econòmica. Davant aquesta situació, i en previsió que el motiu sigui una discrepància entre els preus de mercat actuals dels materials de la construcció i el preus aprovats en el projecte, s'haurà de portar a terme una modificació del projecte executiu (en cas que la diferència amb l'import aprovat inicialment sigui inferior al 20% del total de l'obra) o a una revisió del projecte (en cas que l'import final superi el 20%).

En una piulada, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha explicat que l'Ajuntament ja treballa "per plantejar la solució més ràpida i efectiva possible a la situació". "És un nou entrebanc, sí, però l'escola continua sent la prioritat d'aquest govern", ha refermat.



Tot i així, l'Ajuntament ha advertit que no es podrà completar la licitació fins que no estigui resolt un recurs presentat per l'ADENC davant el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic contra l'anunci de licitació i els plecs que regeixen el contracte d'execució del projecte bàsic i executiu de l'obra. Es tracta de tres al·legacions principals i una sol·licitud de suspensió cautelar del procediment de licitació fins a la resolució del recurs interposat contra els plecs. Entre d'altres arguments, l'ADENC esgrimeix que l'anunci vulnera els principis de transparència, integritat i eficiència en la gestió pública, ja que no s'ha informat de la situació jurídica a la qual es troben els tràmits administratius previs a l'aprovació de l'expedient de contractació, que han estat impugnats per l'entitat.

El consistori, però, defensa que s'han garantit els principis de transparència, igualtat de tracte, integritat i eficiència dels fons públics, i per això els serveis jurídics municipals ja han sol·licitat la no interposició de mesures cautelars. En previsió que igualment s'acabin establint, l'Ajuntament entén que el procediment de licitació quedarà paralitzat fins a la resolució del recurs.

De moment, i amb aquest nou entrebanc, la intenció ara de l'AFA és poder millorar la situació i condicions actuals del centre, que està en mòduls. Entre les seves reclamacions, 600 metres quadrats més de mòduls, una zona delimitada per a pati, la coberta de la pista esportiva que està projectada i cuina pròpia.


Carles Mercader

Són entrebancs previsibles. Tothom sap que els preus dels materials s'han incrementat. Serà un problema, podria haver hagut més previsió.



  • Comparteix:

COMENTARIS

El govern Tripartit municipal, es un autentic desastre, el concurs queda desert, i falta per veure si el jutge tambè ho paralitza, per la demanda interposada per SOS VOLPELLERES i l'ADENC , farts de la nul.la voluntat de dialeg de la sr.Ingla. son incapaços de fer res be, Bosc Volpelleres , Ragull Centre, etc. que aquesta legislatura s'acabi ja, siusplau.

Pere Ferrer Morello. Enviat el 27/gen/22


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.