El govern de Sant Cugat entoma la 'patata calenta' de l'antic camp de golf amb algun recel

El PSC demana a l'Incasòl que faci primer una proposta per a la gestió del parc urbà, i la CUP demana a Puigneró que eviti el to "paternalista"


  • Comparteix:

El camp de golf de Can Sant Joan està abandonat des del 2018 / Foto: Cugat Mèdia

El camp de golf de Can Sant Joan està abandonat des del 2018 / Foto: Cugat Mèdia

El tres partits del govern municipal de Sant Cugat estan disposats a assumir la 'patata calenta' de la gestió de l'antic camp de golf de Can Joan, però recelen del plantejament de partida de l'Incasòl i el departament de Territori. Durant la tertúlia 'El Gall del Monestir' de Cugat Mèdia d'aquest dimecres els partits han donat la seva opinió de l'anunci que va fer el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, en aquest mitjà. Des del PSC Jose Gallardo ha demanat a l'Incasòl que faci primer una proposta de gestió i llavors l'Ajuntament l'estudiarà. Marco Simarro de la CUP ha recriminat a Puigneró el to 'paternalista' quan va dir que totes les parts havien d'abandonar posicions 'maximalistes' per començar les reunions aquest mes de febrer.

Des d'ERC, Francesc Carol ha assegurat que estan "encantats" que es pugui recuperar el camp de golf de Can Joan per la ciutat. El regidor republicà admet que aquest espai de 80 hectàrees ha generat molta "polèmica" però que és una "patata calenta" que cal solucionar aviat.

"Està molt bé fer reunions però encara no hi ha cap proposta sobre la taula", ha recordat el socialista Jose Gallardo, que ha afegit que, mentre durant les negociacions, l'Incasòl que de "mantenir el terreny". "No ens poden passar la patata calenta a l'ajuntament, ells han de fer la proposta i llavors estudiarem què necessitem", ha apuntat.

A Marco Simarro de la CUP no li van agradar les declaracions del vicepresident Jordi Puigneró a Cugat Mèdia. "Fa la sensació que Puigneró vol tenir la paella pel mànec mentre els vol passar la patata calenta". Respecte a la petició d'abandonar posicions "maximalistes" a les parts que va fer el vicepresident, Simarro interpreta que el que vol és "encotillar" les possibilitats que surtin d'un debat sobre els usos de l'espai. "És evident que caldrà un consens, per això no cal parlar així amb aquest to paternalista", ha conclòs.

Des de l'oposició
En la línia de Simarro, Sergio Blázquez de Ciutadans ha explicat que tothom ja sap què vol dir decidir les coses per consens: "El consens és un consens, on tothom perd una mica i tothom guanya una mica; defensarem els nostres interessos, però haurem de cedir fins a cert punt". Blázquez defensa que entre tots han de ser capaços de "convertir una patata calenta en alguna cosa maca i familiar".

Finalment, Josep Maria Vallès de Junts per Sant Cugat ha celebrat que aviat comencin les reunions per decidir el futur de l'antic camp de golf amb totes les parts interessades assegudes a la taula "per consensuar i buscar la millor solució, i això implicarà que tothom haurà de cedir una mica".










Jose Gallardo

Ens han de fer una proposta i després l'Ajuntament estudiarà què podem assumir. No ens poden passar la patata calenta, ells han de fer la proposta i estudiarem què necessitem.

Marco Simarro

Quan d'entrada parla de posicions maximalistes el que vol és encorsetar les possibilitat que surtin d'un debat d'usos. És evident que caldrà un consens, per això no cal parlar així amb aquest to paternalista.

Francesc Carol

Hi ha hagut molta polèmica i és una patata calenta que cal solucionar.

Sergio Blázquez

Hem de ser capaços de convertir una patata calenta en alguna cosa maca i familiar.

Josep Maria Vallès

Bona notícia, és bo que seguin en una mateixa taula tots els agents per consensuar i buscar la millor solució.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.