Laura García (Sant Cugat Restauració i Oci Nocturn): 'Ens sentim utilitzats'

Des de l'associació critiquen que el Govern hagi utilitzat l'oci nocturn per aconseguir que la gent jove es vacuni, però que ara no els permetin obrir


  • Comparteix:

Foto d'arxiu de la sala de ball d'una discoteca de Sant Cugat / Foto: ACN

Foto d'arxiu de la sala de ball d'una discoteca de Sant Cugat / Foto: ACN

La presidenta de l'associació Sant Cugat Restauració i Oci Nocturn, Laura García, ha lamentat aquest divendres que s'hagi utilitzat l'oci nocturn per aconseguir que la gent jove es vacuni, i que ara no els permetin obrir. 'Des de les discoteques hem ajudat a la campanya de vacunació, insistint a la gent a què es posés bé la mascareta i es vacunés, i ho vam aconseguir, però ara ens tornen a tancar. És molt injust i ens sentim utilitzats', ha dit García a Cugat Mèdia.

El toc de queda ha caigut la matinada d'aquest dijous a Sant Cugat, però de moment la resta de restriccions com el tancament de l'oci nocturn i el control en els aforaments interiors a la restauració, el comerç, les instal·lacions esportives i la cultura es mantenen vigents una setmana més, segons ha informat aquest dimarts el Govern. També es manté la limitació de les reunions a un màxim de 10 persones i el passaport Covid continua sent obligatori per entrar a establiments de restauració i gimnasos.

"Que segueixin les restriccions a l'oci nocturn i la restauració, però no hi hagi toc de queda provocarà el mateix de sempre, és a dir, augmentaran les festes il·legals i les botellades durant el cap de setmana", ha expressat García. La presidenta ha lamentat que el darrer tancament es va fer en un moment "molt crític" i no saben com es recuperaran. Des de l'oci nocturn i la restauració també han criticat que el Govern no els hagi fet cap previsió d'obertura, per la incertesa que suposa pels locals no saber quan i com podran tornar a obrir. García ha lamentat que el sector, que actualment treballa amb el Carnaval com l'escenari més optimista per tornar a obrir, estigui pagant les conseqüències de la falta de recursos en el sistema sanitari.

Així doncs, considera que la solució per garantir la seguretat als locals d'oci nocturn passa per tornar a demanar el passaport covid als locals.

García ha anunciat que té previst reunir-se amb el gremi del sector dimarts de la setmana que ve per prendre alguna decisió i no ha descartat que des del sector s'emprengui algun tipus d'acció de protesta, com la que es va fer a la plaça Sant Jaume de Barcelona.




Laura Garcia

Tenir-nos tancats a nosaltres i amb aquestes restriccions no ho entenem. Ens van tancar en un moment molt crític que ens va fer molt de mal econòmicament a tots els locals. No sé com ens recuperarem, hi ha molts locals que estan molt malament.

Laura García

A l'oci nocturn ens van utilitzar per aconseguir que la població jove es vacunés i un cop ho han aconseguit ens tanquen un altre cop? És molt injust. Les discoteques de Catalunya vam ajudar en aquesta campanya de vacunació, i ho vam aconseguir, la població vacunada va crèixer durant els 3 mesos que vam obrir. Ens sentim utilitzats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.