Veïns de Sant Cugat alerten de la presència de rates als carrers a través de les xarxes socials

L'Ajuntament du a terme actuacions de control i ha contractat una nova empresa de plagues


  • Comparteix:

Veïns de Sant Cugat demanen a l'Ajuntament que actuï per controlar la plaga de rates a algunes zones de la ciutat. Un dels punts afectats es troba al barri del nucli antic, en concret, al carrer Mir. Els veïns d'aquest carrer han gravat en diverses ocasions aquests rosegadors que surten, sobretot, al vespre. Des del consistori, han explicat a Cugat Mèdia que tenen detectada aquesta problemàtica i es fan actuacions de control, l'última, a mitjans de gener. A més, l'Ajuntament ha recordat que es va contractar una nova empresa de plagues i va ampliar la partida econòmica per poder fer moltes intervencions a l'hora.

Fa 10 anys que els veïns del carrer Mir conviuen amb les rates. Els punts que ajuden la proliferació d'aquests rosegadors, com ha explicat el veí Josep Maria Casajuana, serien el descampat on s'hi va enderrocar una casa fa anys i els contenidors del carrer de Santiago Rusiñol. L'Ajuntament ha demanat a la propietat del solar que també hi faci un control de plagues.

La presència dels rosegadors també ocasiona problemes als comerciants de la zona. De fet, la propietària de la botiga de llaminadures del carrer Mir El Cuquet, Aïda Fernàndez, ha vist com alguna rata ha entrat al seu local en més d'una ocasió. En aquest cas, recorda, cal trucar a la Policia Local perquè puguin treure'l. Fernàndez, que també és la presidenta de Sant Cugat Comerç, ha assegurat que alguns clients s'han trobat amb aquests animals i els han gravat perquè és "curiós i desagradable" trobar "nius de rates tan grans" al centre de Sant Cugat.

A través de les xarxes socials, més santcugatencs han compartit situacions similars de presència de rates a altres zones i barris de la ciutat.






Josep Maria Casajuana

L'epicentre és aquí, però també tenim els contenidors del carrer de Santiago Rusiñol que no sempre estan nets. Tot això és un ecosistema per a les rates.

Aïda Fernández

Ls rates van al seu aire, tant de dia com de nit, n'hem arribat a tenir quatre o cinc per aquí. En dues ocasions han entrat i les hem hagut de treure amb la policia. Els clients se les troben i les filmen perquè és desagradable i curiós que al centre de Sant Cugat puguem trobar nius de rates tan grans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.