Consulta aquí el nou recorregut i els detalls de la rua dels Tres Tombs

La tradicional cavalcada amb motiu de la Festivitat de Sant Antoni Abat arriba a Sant Cugat aquest diumenge

Imatge d'arxiu de la rua dels Tres Tombs / Foto: Localpres

Societat

Publicat el 21/gen/22 per Sergio Morales

La Rua dels Tres Tombs torna als carrers de Sant Cugat, després que l'any passat no es pogués celebrar arran de la situació sanitària. La cavalcada serà aquest diumenge a les 11 h, amb sortida des de l'avinguda del Pla del Vinyet, amb un recorregut renovat que passarà per carrers més amples per garantir el benestar dels animals que desfilen i, també, com a mesura anti-Covid. Els Castellers de Sant Cugat seran l'entitat abanderada en aquesta trobada, que recorda el passat rural de la ciutat.

Recorregut de la rua / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Recorregut de la rua / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Recorregut: Avinguda del Pla del Vinyet a l'altura del Teatre-Auditori (11 h), passeig de Domènech i Montaner, Rambla del Celler, avinguda de Cerdanyola, passeig de Francesc Macià, camí Vell de Sabadell, carrer de l'Abat Armengol, passeig de Francesc Macià, Rambla del Celler, carrer de Sant Bonaventura, carrer de Valldoreix, carrer de Sant Antoni, plaça de Barcelona (13 h aproximadament).

Consulta aquí les afectacions en el trànsit

Malgrat que la rua arrenca a les 11 h, els participants estan cridats a participar a l'esmorzar de pagès, al parc de Ramon Barnils, a les 9 h.

La rua dels Tres Tombs va de la mà de la litúrgia de Sant Antoni Abat, patró dels animals de càrrega. El mateix dia de la cavalcada tindrà lloc la tradicional benedicció dels animals, on la ciutadania pot portar gats, gossos o ocells. Serà a les 12 h darrere del Monestir de Sant Cugat, al passeig de Francesc Macià, per on també passarà la rua.

Un nou protocol de benestar animal

Enguany s'aplicarà durant la rua dels Tres Tombs el 'Protocol de Seguretat i Benestar Animal. Reglament d'Ordre de Cavalcades i Passades dels Tres Tombs de Catalunya', elaborat per la Federació dels Tres Tombs de Catalunya amb assessorament veterinari professional i acadèmic. Així, durant la cavalcada hi haurà un veterinari expert en èquids que revisarà que es vetlla per la salut i el benestar dels animals.

Una altra de les novetats en aquest sentit afecta al recorregut de la rua: s'ha optat per vies més amples, sense pendents i amb un terra que garanteixi la seguretat dels cavalls. Així, s'evitarà passar per carrers que no tinguin llambordes on els èquids puguin relliscar. En aquesta mateixa línia, l'Ajuntament no regarà els carrers prèviament per evitar relliscades.