El CAP tramitarà la baixa i l'alta per Covid de set dies en un únic tràmit

Actualment a Catalunya hi ha 123.000 persones de baixa per la pandèmia i el Servei Català de la Salut demana no anar als CAPs als casos lleus


  • Comparteix:

L'entrada del CAP Sant Cugat, també conegut com CAP La Mina / Foto: Cugat Mèdia

L'entrada del CAP Sant Cugat, també conegut com CAP La Mina / Foto: Cugat Mèdia

El Departament de Salut ha xifrat en 123.406 les baixes laborals obertes per Covid-19 a Catalunya. Una xifra que la secretària general del Departament de Salut, Meritxell Masó, considera 'excepcional'. Davant d'aquesta situació i per descongestionar l'atenció primària, Salut ha decidit unificar en el mateix tràmit la gestió de la baixa i l'alta. Davant aquesta situació, des del Servei Català de la Salut es demana a la població que, si és asimptomàtic o només té símptomes lleus, no vagi al CAP i ho comuniqui a una farmàcia.

Amb aquest canvi, una persona que obtingui un resultat positiu per Covid-19, un cop el comuniqui a través de les quatre vies possibles, podrà tramitar alhora la baixa mèdica i l'alta diferida per a set dies després. I si passats aquests set dies, o abans, la persona encara presenta símptomes o es troba malament, haurà de contactar amb el CAP perquè valori el seu cas.

En la mateixa línia de descongestionar els CAPs davant de l'onada d'òmicron, es demana que els pacients amb covid asimptomàtics o lleus no acudeixin als centres mèdics. Així ho ha exposat aquest dimecres Jaume Benavent, referent d'Atenció Primària i Salut Comunitària de l'Àrea Assistencial del Servei Català de la Salut en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Benavent ha insistit que aquestes persones poden comunicar el seu positiu a la farmàcia i tramitar allà mateix la seva baixa laboral, sense haver d'anar al CAP. Aquesta situació, segons Benavent, dificulta que pugui atendre's persones amb altres malalties, a banda de la covid-19.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.