Les gallines de la masia Can Mandó de Collserola, confinades per prevenir el brot de grip aviària

A Catalunya s'ha prohibit la cria d'aviram de corral a l'aire lliure perquè es van trobar cinc ocells salvatges morts a Soses (Segrià)


  • Comparteix:

La masia Can Mandó, situada al Parc Natural de Collserola, s'ha vist obligada a confinar les seves gallines. Això passa perquè a Catalunya s'ha de confinar tot l'aviram que es cria a l'exterior, ja que a finals de desembre es van trobar cinc ocells salvatges morts a Soses, a la comarca del Segrià, amb el virus de la grip aviària. D'aquesta manera, es vol evitar que les bèsties tinguin contacte amb aus salvatges.

Damià Gibernet viu a la masia Can Mandó, i ha explicat a Betevé que ha rebut un requeriment sanitari que l'obliga a confinar les gallines. Ho ha fet i ara les bèsties no poden sortir lliurement: "És una llàstima que no puguin sortir perquè la gràcia és que surtin cada dia i que mengin cucs i herbes i pastin", manifesta Gibernet. De totes maneres, el masover comenta que la normativa l'afecta poc, perquè la seva explotació és d'autoconsum i hi té pocs animals. També diu que espera que la mesura sigui temporal: "Espero que no s'allargui i que a l'estiu ja puguin sortir".

Acció Climàtica i els Agents Rurals també han intensificat les tasques de vigilància i control en espais naturals i zones fluvials i explotacions avícoles, sobretot en les més properes als llocs on es van localitzar els ocells morts amb el virus.


Damià Gibernet

A mi m'afecta poc perquè és una explotació d'autoconsum, amb pocs animals. És una llàstima que no puguin sortir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.