El Govern oferirà antígens gratis quan hi hagi un positiu a classe

Infantil i Primària: només es confinaran quan hi hagi cinc positius de Covid-19


  • Comparteix:

Tornada a les escoles aquest dilluns / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

Tornada a les escoles aquest dilluns / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

El Govern ha comunicat aquest diumenge el canvi de protocol sobre quarantenes als centres educatius que es començarà a aplicar a partir d'aquest dilluns amb la tornada a l'escola. L'executiu oferirà un test d'antígens gratuït a tots els alumnes d'un grup de convivència estable on hi hagi un positiu. A més, els alumnes d'Infantil i Primària immunitzats, amb la pauta completa o que hagin passat la malaltia en els darrers 3 mesos, estaran exempts de fer quarantena i podran anar a l'escola. Únicament s'indicarà quarantena quan hi hagi cinc casos o més, o un 20% dels alumnes del grup que hagin donat positiu en un període de 7 dies.

La conselleria mantindrà les proves als contactes estrets dels alumnes contagiats, com ja va fer el primer trimestre, tant als centres d'infantil, com als de primària i secundària. En el cas dels alumnes de primària es farà servir el mateix circuit utilitzat dels estudiants de secundària a través de les farmàcies adherides.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.