Veïns de l'Eixample critiquen la prova pilot de pacificació del carrer de Joan Oliver

Els veïns lamenten que l'Ajuntament no aturi la iniciativa i que no hagi buscat consens amb el veïnat afectat


  • Comparteix:

El carrer de Joan Oliver, aquest dimarts / Foto: Cugat Mèdia

El carrer de Joan Oliver, aquest dimarts / Foto: Cugat Mèdia

Un grup de veïns de l'entorn de l'Escola Pi d'en Xandri s'ha posicionat en contra de la prova pilot de pacificació que l'Ajuntament té previst posar en marxa al carrer de Joan Oliver, en el tram entre el carrer de Santa Teresa i el passeig de Gaudí. En un comunicat en vídeo, es queixen que es tracta d'una iniciativa 'gairebé unilateral' i que, després de reunir-se amb el govern i amb membres de la comunitat educativa, se'ls va dir que el projecte no té aturador; de fet, les obres han començat aquest dilluns. 'Estem absolutament en desacord que no ens escoltin', clamen aquests veïns, a qui l'Ajuntament, han explicat fonts municipals a Cugat Mèdia, tornarà a convocar en una reunió.




El portaveu de les comunitats afectades, Jaume Casals, ha explicat a Cugat Mèdia que van rebre una notificació sobre el projecte per part de l'Ajuntament a la tardor. "Ens vam alarmar perquè no necessitem una pacificació", ha dit sobre una zona que considera que "ja és privilegiada" en aquest sentit. Casals ha lamentat que "no s'ha buscat consens amb els veïns, que són els primers afectats".

Amb el projecte es perd una vintena de places d'aparcament i els vehicles només podran passar per accedir a les places de pàrquing privades. De fet, es tracta d'un tram sense sortida, ja que el passeig de Gaudí és una via només per a vianants.

La situació ja es va posar sobre la taula al ple ordinari de desembre, dijous de la setmana passada, quan la regidora de Junts per Sant Cugat Cristina Paraira va traslladar aquest malestar dels veïns a l'equip de govern. El regidor de Mobilitat, José Gallardo, va explicar que les obres ja no es poden aturar i va detallar que la voluntat de l'executiu local és fer proves d'aquest tipus a l'entorn de tots els centres escolars de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.