Tanca El Mesón: a principis de març es dirà Bar Mono Sant Cugat
Xavier Vendrell ha traspassat el negoci "per salut" i el 9 de gener serà el darrer dia d'El Mesón i començaran les obres
La façana del restaurant 'El Mesón' de la plaça d'Octavià / Foto: Cugat Mèdia
SocietatPublicat el 13/des/21 per Albert Solé
El Mesón, el restaurant més emblemàtic de la plaça d'Octavià, abaixarà la persiana després de les festes de Nadal, el 9 de gener. A finals de novembre el propietari del negoci, Xavier Vendrell, va formalitzar el traspàs als propietaris del Bar Mono de Barcelona, a qui coneix perquè són de Sant Cugat. Vendrell explica a Cugat Mèdia que ha decidit traspassar el negoci 'per salut' i que una de les condicions era que els nous propietaris es quedessin tota la plantilla 'amb les mateixes condicions i antiguitat'. El nou restaurant es dirà Bar Mono Sant Cugat, té previst obrir a principis de març i canviarà l'oferta gastronòmica del Mesón.
"És per un tema de salut. Sempre m'he sentit fort per estar al capdavant del Mesón, però ara ja no m'hi veig amb forces. Em van recomanar frenar el ritme, m'ho van demanar els metges perquè podria haver desembocat en un problema greu", explica Vendrell a Cugat Mèdia.
Vendrell afirma que sempre s'ha sentit molt seu el projecte d'El Mesón i no veia a ningú altre posant-s'hi al capdavant, per això ha decidit "sortir del vaixell" i traspassar-lo gent "seriosa" i encetar altres projectes.
Aquest és el Bar Mono de Barcelona, a la plaça Sant Josep Oriol del barri Gòtic / Foto: Instagram
Aquesta gent són els propietaris del Bar Mono del barri Gòtic de Barcelona, que són de Sant Cugat també, i amb el Bar Mono Sant Cugat comencen una petita expansió. "No volem ser un grup gran perquè volem estar molt a sobre del negoci", explica a Cugat Mèdia el seu gerent, Francesc Fernández.
"Un dels socis, que és íntim amic del Xavier Vendrell i client del Mesón, com jo, de tota la vida, havien parlat algun cop del traspàs, i quan va arribar el dia i el Xavier ens ho va dir a nosaltres", recorda.
El Bar Mono canviarà el nom i el tipus de cuina del Mesón, que inclourà arrossos i carn a la brasa amb cuina d'arreu del món, però en volen mantenir l'"essència". Per això mantindran tota la plantilla i a la decoració li faran "una picada d'ullet" al Mesón actual.
"Tot el personal segueix i per a mi això era primordial: els sous i l'antiguitat s'havien de mantenir perquè l'essència del Mesón són els seus treballadors", rebla Xavier Vendrell.
El darrer dia del Mesón serà el 9 de gener, a partir del 10 començaran les obres -"una rentada de cara a nivell decoratiu, però a nivell estructural no canviarem res"- i l'objectiu és obrir el Bar Mono Sant Cugat a principis de març.
DECLARACIONS
Xavier Vendrell
És per un tema de salut. Sempre m'he sentit fort per estar al front del Mesón, però ara ja no m'hi veig amb forces.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Xavier Vendrell
Havia rebut moltes ofertes, perquè per mi el Mesón significa molt. Tot el personal segueix i per a mi això era molt important.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Francesc Fernández
És una institució, però també és la seva essència, fer poble. Mantindrem la plantilla. A la decoració li faren una picada d'ullet al Mesón.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Francesc Fernández
Seguirem amb la mateixa línia gastronòmica, amb cuina de producte, arrossos, carns a la brasa, amb cuina de diferents parts del món.
Your browser doesn’t support HTML5 audio