Els santcugatencs veuen amb bons ulls el certificat Covid, però lamenten la falta de llibertat

Cugat Mèdia ha sortit al carrer per conèixer l'opinió dels ciutadans respecte a aquesta nova mesura


  • Comparteix:

Comptar amb el certificat Covid ja és un requisit indispensable per poder accedir a bars i restaurants, gimnasos i residències de gent gran. La mesura, que va entrar en vigor de forma definitiva aquest passat dijous a mitjanit, també segueix sent obligatòria per als locals d'oci nocturn i similars, així com banquets, celebracions i altres actes socials que es facin a hotels i restaurants. La majoria dels ciutadans s'han mostrat a favor de la nova mesura, però n'hi ha que consideren que limita bona part de la llibertat de les persones.

A molts d'aquests establiments santcugatencs, doncs, ja s'ha començat a treballar per informar i demanar el certificat, que s'ha d'escanejar a través de l'aplicatiu que ha posat a disposició el Departament de Salut. Bona part dels santcugatencs s'han posicionat a favor d'aquesta nova mesura, ja que consideren que aquesta restricció era "necessària per frenar l'expansió de la pandèmia".

D'altra banda, n'hi ha hagut que, tot i que en reconeixen els beneficis, consideren que es tracta d'un aplicatiu que limita la llibertat del ciutadà. En aquest sentit, són diversos els santcugatencs que creuen que "s'ha de respectar la voluntarietat dels humans davant d'un fet força delicat".

El certificat Covid, que s'ha de mostrar acompanyat del DNI, es pot descarregar al portal de La Meva Salut o a la web de vacunació. De la mateixa manera, les persones que no hi tinguin accés es poden adreçar als punts d'acompanyament digital. El passaport en qüestió el pot aconseguir tothom que hagi rebut la vacuna contra la Covid-19, que hagi passat la malaltia en els últims sis mesos i ja s'hagi recuperat, o si es disposa d'una PCR negativa.









Ciutadania en contra

Tot plegat separa la societat en dos blocs / Ens priven d'una llibertat fonamental per tal d'aconseguir un bé comú /

Ciutadans a favor

Crec que la mesura és molt apropiada / Crec que tothom té el dret a triar si es vol vacunar o no / Veig bé la mesura, però no crec que sigui l'adient per frenar la pandèmia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.