Normalitzar que l'esport és per a tothom, objectiu complert pel Club de Futbol Mira-sol

L'equip format per persones amb diversitat funcional ha disputat aquesta setmana el seu primer partit amistós


  • Comparteix:

Entrenen des del 2019, tot i que la pandèmia els ha obligat a parar durant molts mesos. Són l'equip més nou del Club de Futbol Unió Mira-sol Baco i està format per persones amb diversitat funcional de Catalònia Fundació Creactiva. Projectes d'integració social com aquest demostren que l'esport és per a tothom. Aquesta setmana, amb motiu del Dia Internacional de les persones amb diversitat funcional -el 3 de desembre-, l'equip ha disputat el seu primer partit, un amistós contra la Penya Blaugrana de Sant Cugat, format per jugadors del Taller Jeroni de Moragas.

L'Israel i l'Edu són dos dels jugadors de l'equip. Han remarcat que s'ho passen "molt bé" i que entrenen per "donar-ho tot". Joaquín Cecilia és el monitor de Catalònia Fundació Creactiva que els acompanya als entrenaments. Cecilia ha dit que estan "molt agraïts al Mira-sol", ja que feia molt temps que el grup els demanava poder jugar a futbol i el club els hi ha donat la possibilitat de fer-ho i els ha posat tot el que necessiten a la seva disposició". "És molt gratificant per a ells", ha afegit.


L'objectiu del club és apostar per la normalització d'equips formats per persones amb diversitat funcional i ja treballen per ampliar la proposta. Ho ha explicat el vicepresident del Mira-sol, Albert Foz, que ha assegurat que "fa mesos" que el club s'ho planteja, tot i que la pandèmia ha endarrerit el procés. Ara, estan buscant altres entitats que hi vulguin participar.

L'equip entrena tots els dijous al camp del Mira-sol. El projecte d'integració social compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat.






Israel / Edu

M'ho passo bé. Ens agrada l'activitat que fem. / Hem de donar-ho tot i posar-nos les piles.

Joaquin Cecilia

Estem molt agraïts al Mira-sol, com a club, perquè ens ha donat suport. Ells fa molt temps que demanaven de jugar a futbol i aquí tenen la possibilitat. Ens ho posen tot a la nostra disposició i és molt gratificant per ells.

Albert Foz

Portem mesos plantejant-nos-ho, però no ha ajudat la Covid-19, però sí pensem ampliar-ho. Estem buscant altres entitats que vulguin participar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.