Carolina Amado: 'L'últim que t'esperes a la vida és que et diguin que el teu fill té càncer'

Cugat Mèdia tanca el cicle de converses 'Lliçons de vida' amb el testimoni de Carolina Amado


  • Comparteix:

Cugat Mèdia presenta l'últim capítol del cicle 'Lliçons de vida'. En aquesta ocasió la directora del mitjà multimèdia, Mònica Lablanca, conversa amb Carolina Amado, presidenta de l'Associació Anita, dedicada a la seva filla Ana, que va morir el 2014 després de quatre anys lluitant contra un tumor de cèl·lules germinals. 'L'últim que t'esperes a la vida és que et diguin que el teu fill té càncer', assegura Amado.

Tot i que es parla poc del càncer infantil, és una malaltia que afecta cada any entre 1.200 i 1.400 infants a l'Estat espanyol. Ana va ser un d'aquests infants que malauradament va patir la malaltia. Li van diagnosticar quan només tenia dos anys, i tot i que el seu tipus de càncer es cura en el 90% dels casos, ella no el va poder superar.

Carolina Amado comparteix com van viure aquells moments, des del diagnòstic fins a les llargues estades a l'hospital on Anita es va convertir en la referència i el suport de molts nens i nenes que tenien por als tractaments. "No t'entra al cap que el teu fill tingui càncer", confessa, "perquè càncer, encara que no vulguis, significa mort".

De tot aquest dolor, Carolina i la seva família, amb el suport dels amics, han estat capaços de construir-ne una associació en honor a Ana per recaptar fons i treballar perquè el càncer infantil sigui, tan aviat com sigui possible, una malaltia del passat. "Sense aquesta associació no sé què hagués fet amb la meva vida. Ha sigut el meu motor, he de fer alguna cosa per ajudar als nens i les famílies que pateixen".

Amado explica la importància d'invertir en la investigació del càncer infantil i, sobretot, del paper fonamental que tenen serveis com la musicoteràpia i les cures paliatives, en el cas d'infants que no sobreviuran a la malaltia, "no només hem de cuidar els infants que es curaran, sinó també als que marxaran".

Aquesta conversa és el desè i últim capítol de 'Lliçons de vida', l'espai de reflexió de Cugat Mèdia en què els espectadors poden conèixer grans històries de veïns i veïnes de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.