Ametller Origen, La Sirena, Veritas i Condis se sumen a la lluita contra el plàstic d'un sol ús

Aquestes cadenes s'han compromès a facilitar als clients que reomplin els seus envasos de productes disposats a granel


  • Comparteix:

Una clienta d'Ametller Origent comprant amb una carmanyola / Foto: Cugat Mèdia

Una clienta d'Ametller Origent comprant amb una carmanyola / Foto: Cugat Mèdia

Ametller Origen, La Sirena, Veritas i Condis són les cadenes amb botigues a Sant Cugat que han arribat a un acord per fomentar el reciclatge i la reutilització per reduir els envasos i bosses de plàstic. A partir d'ara, acceptaran que els clients utilitzin les seves pròpies carmanyoles per comprar d'una manera més respectuosa amb el medi ambient. És una proposta de la Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable (Rezero) i de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC).

El responsable de la botiga Ametller Origen de Sant Cugat del carrer de Cerdanya, Izan del Olmo, explica a Cugat Mèdia que més enllà de poder portar els propis recipients des de casa "usem capses de cartó que valen un euro que es poden renovar gratuïtament. A més, fem servir bosses de paper i també donem bosses de roba, a les quals els hi posem un segell per si se'ls hi trenca als clients poder reemplaçar-la per una de nova". Ja fa més d'un any que la cadena de supermercats aplicava les mesures per reduir els residus. Assegura que l'objectiu és no usar bosses de paper ni de plàstic en un futur.

Un altre dels establiments que s'ha adherit a aquestes noves mesures és Condis. El supermercat implementarà les propostes a un any vista i treballarà durant el 2022 per canviar el sistema cap a una economia circular. Els clients podran dur carmanyoles de casa seva, encara que això pot comportar un risc alimentari. Per combatre aquest fet, faran un seguiment de l'envàs on el client diposita el menjar perquè quedi constància en cas d'algun problema higiènic. També es preveu oferir al mateix supermercat envasos reutilitzables que es podran usar per a les següents compres. La responsable de relacions institucionals, Lourdes Bullich, explica a Cugat Mèdia que "l'objectiu és la reducció i canviar el model actual, ja que no és sostenible; hem de donar dret al consumidor a poder comprar de forma responsable".

Altres establiments que s'han sumat a combatre el plàstic d'un sol ús són Sorli, Grup Llobet, Gremi de Carnissers i Xarcuters de Barcelona i Província, Gremi de Peixaters de Catalunya i Gremi de Carn de Barcelona. Les grans superfícies es comprometen a fer possible la compra sense residus i a contribuir en la lluita del canvi climàtic.




Izan del Olmo

Venem unes caixes que valen un euro i aquestes caixes quan es trenquen donem una altra nova sense haver de pagar res més.

Lourdes Bullich

Condis accepta que els seus clients utilitzin envasos reutilitzables per a les compres a granel. Mirarem quin tipus d'envàs volem que entri en el nostre establiment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.