Els CAP de Sant Cugat criden a la responsabilitat davant l'increment de visites per Covid-19

Mascareta, distància i higiene de mans, la millor fórmula per evitar un contagi


  • Comparteix:

Imatge del CAP Sant Cugat aquest dilluns al matí / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Imatge del CAP Sant Cugat aquest dilluns al matí / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Els tres Centres d'Atenció Primària (CAP) de Sant Cugat registren des de mitjans d'octubre un increment de visites per casos de Covid-19. A això s'hi afegeix un increment de les visites per quadres respiratoris, fet que ha comportat una major pressió als ambulatoris. Des del CAP Sant Cugat, la directora, Raquel Hernández, atribueix aquest augment al relaxament de les mesures de prevenció com són l'ús de la mascareta, el manteniment de la distància i la higiene de mans, i fa una crida a no abaixar la guàrdia perquè 'la Covid no s'ha acabat'.

Tant és així, que la taxa de positivitat a Sant Cugat supera el 5% -el màxim que recomana l'OMS-, la velocitat de reproducció (Rt) es manté per sobre de l'1 i el risc de rebrot s'enfila als més de 300 punts. De fet, ha explicat Hernández a Cugat Mèdia, a tots els pacients que arriben als CAP del municipi amb quadres respiratoris se'ls fa una prova de Covid-19. La positivitat s'ha incrementat i afecta, principalment, a infants menors de 12 anys -que no estan vacunats-, però també a persones vacunades.

Això evidencia que hi ha disseminació comunitària, és a dir, que el virus està present també entre persones que no presenten símptomes. És per això que des dels ambulatoris de la ciutat fan una crida a vacunar-se a aquelles persones que encara no ho hagin fet i a mantenir les mesures de prevenció sense relaxar-se.

De moment, segons ha concretat la doctora Hernández, no s'ha registrat cap cas al municipi de la variant òmicron de la Covid, més contagiosa i de la qual encara no s'ha concretat com pot afectar a la capacitat de resposta de les vacunes. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio que és "qüestió de dies" que es detecti la variant òmicron de la Covid a Catalunya.



Raquel Hernández

Des del 15 d'octubre, estem incrementant les visites per simptomatologia respiratòria i d'aquestes hem incrementat els positius per Covid. Hi ha un gran percentatge de menors de 12 anys, però també de persones vacunades. La crida és a mantenir les mesures no farmacologiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.