'Ni la por ni les lleis injustes ens faran estar callades': la plaça d'Octavià canta per frenar la por a les violències masclistes

El Grup de Dones Canción Sin Miedo de Sant Cugat ha interpretat la cançó de l'artista mexicana Vivir Quintana en una versió pròpia


  • Comparteix:

El Grup de Dones Canción Sin Miedo de Sant Cugat ha sortit aquest diumenge a la plaça d'Octavià per fer front a les violències masclistes cantant. Sota el lema 'Ni la por ni les lleis injustes ens faran estar callades', un centenar de dones d'aquesta agrupació han interpretat la 'Canción sin Miedo' de l'artista mexicana Vivir Quintana. D'entrada ho han fet amb la cançó original, i en una segona part l'han adaptat per anar anomenant els noms de dones catalanes víctimes de violència masclista que han estat assassinades durant aquest any.

Amb mascaretes, arracades, bufandes o les ungles de color lila, el cor santcugatenc ha completat la seva actuació amb la lectura d'un manifest, en què han tingut un record per les dones mexicanes, de les quals han dit que pateixen una violència masclista "extrema i contínua". També han denunciat una societat "que entén massa sovint que les dones som una propietat". "Volem erradicar els comportaments socials que de manera pública i privada perpetuen aquesta violència estructural", han afegit. Després han convidat totes les persones que les han anat a veure a la plaça a cantar un altre cop amb elles la 'Canción sin Miedo'. Nenes, noies i dones han cantat doncs sense por, però també amb entusiasme, força i alguns ulls plorosos.

En acabat, Míriam Filella, membre Grup de Dones Canción Sin Miedo Sant Cugat, s'ha mostrat molt emocionada d'haver cantat a la ciutat: "nosaltres ens hem emocionat, però ens ha semblat que el públic també. Això és el que volíem. Però una emoció amb sentit, perquè és molt fort pel que estem cantant i pel que estem reivindicant".

L'actuació ha comptat amb la participació del grup de percussió de dones de la Floresta Mamatraka, i Núria Bustamante ha fet la traducció de la cançó i el manifest a la llengua de signes en català.

Cal recordar que la violència masclista pot ser física i sexual, però que també n'hi ha de psicològica i d'econòmica. Les persones que en pateixen poden recórrer al telèfon d'atenció 900 900 120.


Míriam Filella

Nosaltres ens hem emocionat, però ens ha semblat que el públic també. Això és el que volíem. Però una emoció amb sentit, perquè és molt fort pel que estem cantant i pel que estem reivindicant



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.