L''ofensiva feminista' planta cara a la violència masclista

Unes 300 persones s'han manifestat als carrers de Sant Cugat amb motiu del 25-N


  • Comparteix:

Més de 300 persones han recorregut aquest dijous els carrers de Sant Cugat per assenyalar el masclisme i la violència sexista. Amb motiu del 25-N, Dia internacional contra la violència masclista, diversos col·lectius feministes han organitzat una manifestació durant la qual s'ha assenyalat situacions de violència que pateixen les dones, tant provocades sota el sostre de la llar com, fins i tot, per part de les institucions i les forces de seguretat. La protesta, sota el lema 'Contra la violència masclista, ofensiva feminista', ha acabat a la plaça d'Octavià, amb una actuació de dansa i l'encesa d'espelmes.

La marxa ha arrencat a la plaça de Lluís Millet i ha recorregut el centre de la ciutat, passant per la plaça de Barcelona, on hi ha el jutjat de pau i on s'ha carregat contra el sistema judicial. La protesta també ha fet parada a la plaça de la Vila, a les portes de la comissaria de la Policia Local. Les manifestants, amb una performance amb què han marcat el terra simulant siluetes de cadàvers, han carregat contra unes forces de l'ordre que, lamenten, no són prou garantistes amb els drets de les dones. Des d'Hora Bruixa, una de les entitats convocant, han aprofitat la reivindicació per llegir "testimonis reals" de casos que han passat a Sant Cugat, relacionats amb els cossos de seguretat.

A la plaça d'Octavià, últim punt de trobada, ha tingut lloc una performance amb un ball de 'Canción sin miedo', himne del feminisme. Una encesa d'espelmes col·locades a terra amb la forma del símbol de Venus ha posat llum al final de la manifestació.


Júlia

És una resposta a situacions que s'han donat enguany: dones assassinades amb ordres d'allunyament que no es complien, dificultats per posar les denúncies... El que hem fet ha estat llegir testimonis reals del que ha passat aquí a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.