Sant Cugat aixeca un mur contra les violències masclistes

A l'acte institucional del 25-N Ingla demana "extingir el patriarcat" i Gibert "deconstruir les masculinitats"


  • Comparteix:

Mireia Ingla posa un maó contra les violències sexuals en l'acte institucional pel 25-N / Foto: Localpres

Mireia Ingla posa un maó contra les violències sexuals en l'acte institucional pel 25-N / Foto: Localpres

Unes 60 persones han assistit a l'acte institucional per commemorar el 25-N al Celler Modernista, on s'ha aixecat un mur simbòlic amb maons de color lila contra les violències masclistes. Els discursos institucionals i la lectura del manifest per part d'un regidor de cada partit s'han intercalat amb la interpretació de cançons del grup de la Floresta les Eclíptiques. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha reivindicat les accions del govern municipal per visibilitzar les violències masclistes, mentre que la regidora de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, ha demanat 'deconstruir les masculinitats'.


CONSULTA TOTS ELS ACTES DEL 25-N A SANT CUGAT

"El que reivindiquem avui és per aplicar-ho cada dia de l'any. Denunciem aquesta xacra social que és un tema estructural. Parlem de masclisme i patriarcat, que més enllà de denunciar els assassinats, també denunciem totes aquestes conductes socials que tenen aquest biaix masclista", ha afirmat Ingla, que ha afegit que el seu govern ha demostrat que "es poden fer polítiques públiques feministes, com visibilitzar aquestes conductes, prevenir-les i combatre-les".

Núria Gibert, que ha sigut l'encarregada d'obrir l'acte amb una reivindicació de la necessitat d'una "mirada coeducativa" per acabar amb les violències masclistes "que són estructurals". La regidora de la CUP ha anat més enllà i ha demanat "començar a deconstruir les masculinitats hegemòniques construïdes segons models de mandats de poder patriarcals i capitalistes".

Foto: Localpres
Els diferents regidors del consitori darrere el mur contra les violències masclistes / Foto: Localpres


La lectura del manifest del 25-N ha anat a càrrec de l'alcaldessa i d'un regidor de cada grup municipal: Núria Gibert (CUP), Esther Madrona (ERC), Cristina Paraira (Junts), Pilar Gorina (PSC) i Aldo Ciprian (Cs). El text ha demanat "extingir el patriarcat" i de reconèixer els nous tipus de violència contra les dones, com la violència obstètrica o la digital.

Tot l'acte ha comptat amb l'actuació musical del grup les Eclíptiques, format per la cantant Maria del Alar, la percussionista Flor Inza i la pianista Marta Cervera.





Mireia Ingla

Hem demostrat que es poden fer polítiques publiques feministes, que això fa aquest govern. Visibilitzar aquestes conductes, prevenir-les i combatre-les.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.