La Generalitat reconeix Cugat Mèdia, un 'model exemplar de comunicació multimèdia'
El mitjà públic multimèdia de Sant Cugat ha recollit aquest dimarts el Premi Nacional de Comunicació de Proximitat 2021
Publicat el 23/nov/21 per Redacció
Cugat Mèdia, el mitjà de comunicació públic de Sant Cugat, ha rebut aquest dimarts el Premi Nacional de Comunicació de Proximitat 2021 al Palau de la Generalitat en un acte solemne que s'ha disfressat de programa de ràdio, presentat per la periodista Gemma Nierga. El jurat dels XX Premis Nacionals de Comunicació va anunciar els premiats el passat 2 de novembre, i va justificar el premi a Cugat Mèdia perquè el mitjà municipal s'ha convertit en un 'model exemplar de comunicació multimèdia des del sector dels mitjans públics i de proximitat', i alhora per ser un exemple de 'bona gestió d'un mitjà públic'.
La directora de Cugat Mèdia, Mònica Lablanca, ha agraït el guardó i ha posat de manifest la voluntat del mitjà públic de "ser útils". "Ho treballem amb la complicitat de la innovació i les tecnologies i coneixem els usos i costums de la població, a qui posem al centre", ha explicat Lablanca, per a qui és clau buscar "la complicitat de la ciutadania" per fomentar un "sentiment de pertinença" cap a Cugat Mèdia.
La directora ha posat en relleu també el compromís de la casa amb el "periodisme de rigor i la qualitat informativa", tot plegat fet per "un equip de persones" que des que es va fundar Ràdio Sant Cugat "ha cregut en el projecte". De fet, per a Lablanca, és clau que aquest és "un premi col·lectiu".
Mònica Lablanca, aquest dimarts al Palau de la Generalitat / Foto: La Xarxa
El jurat dels premis ha decidit premiar la trajectòria de Cugat Mèdia per ser "pionera en molts àmbits, des de la creació de Ràdio Sant Cugat fa gairebé 40 anys, que acosta a la ciutadania del municipi la seva realitat més propera, i amb els anys també ha anat aprofitant les diverses possibilitats de les noves tecnologies per ampliar els seus canals de comunicació i oferta informativa a través d'un diari digital i un canal de televisió en línia".
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, veu els premis com "un reconeixement del país a uns bons professionals de la comunicació, imprescindibles per un país viu, una democràcia forta i una ciutadania empoderada".
Els altres premiats que aquest dimarts també han rebut el Premi Nacional de Comunicació han estat Carles Porta pel programa 'Crims', de Catalunya Ràdio, en la categoria de Radiodifusió; el programa 'Polònia' de Televisió de Catalunya, produït per Minoria Absoluta, en la de Televisió; la revista 'Sàpiens', en la categoria de Premsa; i Filmin en l'àmbit de Mitjans d'Arrel Digital i a les campanyes del Sistema de Salut de Catalunya durant la primera onada de la Covid-19, en la categoria de Publicitat. El jurat també ha atorgat dues mencions honorífiques a la periodista Júlia Otero i a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB.
El lliurament dels premis s'ha escenificat amb un programa de ràdio / Foto: La Xarxa
Els anteriors guanyadors del Premi Nacional de Comunicació de Proximitat són:
Tots els premis i reconeixement que ha rebut Cugat Mèdia en quasi 40 anys d'història:
DECLARACIONS
Mònica Lablanca
Hem d'aportar valor a la ciutadania i ser útils. Intentem conèixer els usos i costums dels usuarios, posant al centre les persones.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Pere Aragonès
És un reconeixement del país a uns professionals imprescindibles per tenir una democràcia forta i una societat empoderada.
Your browser doesn’t support HTML5 audio