Sant Cugat avança en la instal·lació de tecnologia LED en l'enllumenat públic

Gairebé el 50% dels punts de llum de la ciutat ja són LED


  • Comparteix:

Pere Soler i José Gallardo, aquest dilluns a Mas Gener / Foto: Cugat Mèdia

Pere Soler i José Gallardo, aquest dilluns a Mas Gener / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat avança en la substitució en l'enllumenat públic de llumeneres de vapor de sodi per bombetes de tecnologia LED. El govern local està centrant ara els esforços sobretot a la Floresta, les Planes i Mira-sol, amb la instal·lació de LED a 2.981 punts de llum. Amb aquesta actuació, que acabarà al llarg de 2022 es preveu a Sant Cugat una reducció de l'11% en el consum respecte a 2020: de 5.884 megawatts hora cada any a 5.213 el 2022. L'actuació als districtes està emmarcada en el Pla d'Actuació per l'Emergència Climàtica i ha tingut un cost 745.250 euros (452.500 a Mira-sol, 244.500 a la Floresta i 48.250 a les Planes).

Els avenços en aquesta matèria s'han presentat de la mà del primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, i del regidor de Serveis Urbans, José Gallardo, aquest dilluns al barri de Mas Gener, a Mira-sol. Aquest districte té 5.575 punts de llum, dels quals l'any passat el 9% era LED; ara aquest percentatge s'eleva al 41%. A la Floresta, hi ha 1.192 punts de llum: d'aquests, el 5% era LED el 2020; ara s'ha arribat al 54%. I a les Planes, de 621 punts de llum dels quals el 16% era LED, ara ho són el 47%. En els casos d'aquests districtes, s'espera un estalvi d'energia del 65%.

Soler ha subratllat que aquesta instal·lació va lligada a la "lluita contra el canvi climàtic" i per "la reducció dels costos energètics i de manteniment". El primer tinent d'alcaldia ha expressat la voluntat de portar aquest tipus d'il·luminació "a tots els racons de Sant Cugat".

Per al regidor de Serveis Urbans, "l'important és que reduïm el consum" tant a Sant Cugat com als districtes. El govern es marcava l'objectiu d'arribar a 2022 amb el 40% de LED a l'enllumenat públic, una fita que ja s'ha superat. "A partir del 2023 continuarem i, si podem, al 2024 seria un objectiu important arribar al 100%". Gallardo també ha subratllat que amb aquesta aposta per la il·luminació es treballa la millora de la sensació de seguretat, alhora que es tracta d'una tecnologia menys invasiva per al veïnat.

D'acord amb la ubicació al bell mig de Collserola, en el cas de la Floresta i les Planes s'ha previst la instal·lació d'un tipus de llum ataronjada, que és "més respectuosa amb la fauna nocturna. Els espais concrets on s'ha treballat aquesta sensibilitat són sectors com Mas Fortuny i Sol i Aire, entre d'altres.


Gallardo - Soler

L'important és que reduïm el consum del municipi: un 11% a Sant Cugat. / Volem arribar a tots els racons.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.