Col·lectius i entitats de dones de Catalunya engeguen la campanya 'Crit per les dones afganeses'

La santcugatenca Joana Amat és una de les impulsores de la iniciativa, que vol treballar per "llibertat i dignitat" de les dones de l'Afganistan


  • Comparteix:

Foto de família de les participants / Foto: Cugat Mèdia

Foto de família de les participants / Foto: Cugat Mèdia

Diversos col·lectius i entitats de dones de Catalunya alcen la veu per la 'situació esgarrifosa' que viuen les dones de l'Afganistan. Ho fan amb la iniciativa 'Crit per les dones afganeses', amb què volen 'remoure consciències arreu del món' amb l'objectiu que es recuperi 'la llibertat i la dignitat' de les dones d'aquest país de l'Orient Mitjà. El moviment, que compta entre les impulsores amb la santcugatenca Joana Amat, s'ha donat a conèixer aquest dimecres al Palau Robert i ha presentat la primera gran acció: una manifestació virtual que culminarà amb un esdeveniment via streaming el 27 de novembre a les 18 h amb ponències de l'activista Nadia Gulham, actuacions de teatre i de música, i la participació de la presidenta del Parlament, Laura Borràs; la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge; i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

En declaracions a Cugat Mèdia, Amat, presidenta de la Fundació Internacional de la Dona Emprenedora (FIDEM), ha explicat que la iniciativa va sorgir a finals del mes d'agost, amb la voluntat de "no mirar cap a una altra banda". 'Crit per les dones afganeses' vol implicar famílies d'arreu de l'Estat, però també d'arreu del món (prova d'això, és que el web també es troba en anglès).

Per a Amat, l'acte que tindrà lloc el 27 de novembre és "només el principi, és el nostre crit de compromís davant d'elles". Les inscripcions per a aquesta trobada virtual ja estan obertes i són importants per donar "presència anònima a l'acte en forma d'una cadira virtual".

Qui vulgui col·laborar amb la iniciativa solidària ho pot fer amb donatius a partir de 5 euros, que es recolliran fins al 24 de desembre.

'Crit per les dones afganeses' és una iniciativa impulsada per la Fundació Internacional de la Dona Emprenedora (FIDEM), la comissió de gènere del Col·legi Oficial d'Enginyeria en Informàtica de Catalunya, la comissió de Dones i Igualtat de l'Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya. Compta amb el suport del departament d'Igualtats i Feminismes de la Generalitat.


Joana Amat

Volíem fer un crit, no mirar cap a una altra banda. Volem fer una cosa gran que se sentís arreu del món i sobretot que ho sentin elles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.