El brot del Pureza de María dispara els indicadors Covid a Sant Cugat

La xifra de positius s'eleva fins als 73 i ja són 470 les persones confinades, entre alumnes i docents, pel brot en aquest centre


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu / Foto: Localpres

Els indicadors de Covid-19 a Sant Cugat han empitjorat considerablement en les últimes 24 hores. El motiu és que les dades ja reflecteixen el brot de Covid-19 detectat a l'escola Pureza de María, que acumula 73 positius i 470 persones del centre confinades, segons les dades facilitades per la conselleria d'Educació. Així, el risc de rebrot s'enfila fins als 208 punts i la velocitat de reproducció (Rt) se situa als 2,54.

Per trobar dades similars en el risc de rebrot cal anar a mitjans d'agost, mentre que Sant Cugat no registrava una Rt superior als 2,50 punts des de feina més d'un mes. Si es comparen les dades amb les 24 hores anteriors, el risc de rebrot s'ha incrementat un 50,72% i la velocitat de reproducció un 32,98%.

I és que el brot al Pureza de María es fa notar en els indicadors de Covid-19 a Sant Cugat, sobretot perquè els cribratges que s'estan realitzant a la comunitat del centre han permès detectar no només els positius, sinó també els asimptomàtics.

De moment, l'escola manté 19 grups confinats: tots els de Primària i un de P4.

Protocol per casos de Covid a centres educatius
Els centres educatius tenen aquest curs un nou protocol per gestionar els casos positius de la Covid-19 i els contactes estrets a les aules. Els nous criteris estableixen tres circuits en funció de la immunitat de cada alumne o treballador, i de l'etapa educativa.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.